Черешови целувки

Източник: Бон Апети
Дата: 17.06.2008
Черешови целувки
 
Необходими продукти:
3 белтъка (задължително студени)
150 г захар
200-250 г череши
200 г цедено кисело мляко
кората на 1/2 портокал
шоколад за паниране (овалване)



Начин на приготвяне:
1
Черешови целувки
Белтъците се разбиват на твърда пяна и постепенно се прибавя захарта.
2
Черешови целувки 2
Получената смес се прехвърля в пош и върху хартия за печене се оформят целувки. Пекат се около 5 минути в предварително загрята на 150 градуса фурна, след което температурата се намалява на 130 градуса и се допичат за 1 1/2 час.
3
Черешови целувки 3
Почистените и обезкостени череши се нарязват на дребни парченца.
4
Черешови целувки 4
Смесват се с цеденото кисело мляко и настърганата портокалова кора.
5
Черешови целувки 5
Готовите целувки две по две се слепват с получения крем и се панират (овалват) в предварително настъргания шоколад.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

30.09.2018
Използвах рецептата за първите ми Целувки и съм страшно доволна от резултата. Само не предполагах, че толкова дълго се пекат, но чакането си заслужава!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: