Двойно шоколадово парфе

Източник: Бон Апети
Дата: 20.05.2008
Двойно шоколадово парфе
 
Необходими продукти:
1 млечен шоколад (90 г)
какао за поръсване
2 с. л. захар за сметаната
120 мл сметана
2-3 капки есенция от ром
1/2 капсула ванилова есенция
3 с. л. нишесте
5-6 с. л. захар
2 ч. ч. прясно мляко
20 г краве масло
1 бял шоколад (90 г)
ягоди за украса


Начин на приготвяне:
1
Двойно шоколадово парфе
Млякото се смесва с нишестето и се кипва.
2
Двойно шоколадово парфе 2
Добавя се захарта и се разбърква, докато се сгъсти.
3
Двойно шоколадово парфе 3
Слага се маслото и получената смес се разделя на две части.
4
Двойно шоколадово парфе 4
Шоколадите се начупват и се поставят в две отделни купи.
5
Двойно шоколадово парфе 5
Едната част от крема се смесва с белия, а другата – с млечния шоколад.
6
Двойно шоколадово парфе 6
В тъмната смес се сипва есенцията от ром, а в светлата – есенцията от ванилия.
7
Двойно шоколадово парфе 7
Разбъркват се добре, така че шоколадите да се разтопят и се разпределят на пластове в коктейлни чаши.
8
Двойно шоколадово парфе 8
Сметаната се разбива със захарта и се шприцова в чашите. Десертът се гарнира с ягоди и какао.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Белчева се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Ципура в пергамент
raq01 се регистрира в сайта.
Kristin Genkova се регистрира в сайта.
swenstyle коментира рецептата Домашен тарама хайвер
swenstyle се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: