Двойно шоколадово парфе

Дата: 20.05.2008
Източник: Бон Апети
Двойно шоколадово парфе
 
Необходими продукти:
1 млечен шоколад (90 г)
какао за поръсване
2 с. л. захар за сметаната
120 мл сметана
2-3 капки есенция от ром
1/2 капсула ванилова есенция
3 с. л. нишесте
5-6 с. л. захар
2 ч. ч. прясно мляко
20 г краве масло
1 бял шоколад (90 г)
ягоди за украса
 

Начин на приготвяне:
1
Двойно шоколадово парфеМлякото се смесва с нишестето и се кипва.
2
Двойно шоколадово парфе 2Добавя се захарта и се разбърква, докато се сгъсти.
3
Двойно шоколадово парфе 3Слага се маслото и получената смес се разделя на две части.
4
Двойно шоколадово парфе 4Шоколадите се начупват и се поставят в две отделни купи.
5
Двойно шоколадово парфе 5Едната част от крема се смесва с белия, а другата – с млечния шоколад.
6
Двойно шоколадово парфе 6В тъмната смес се сипва есенцията от ром, а в светлата – есенцията от ванилия.
7
Двойно шоколадово парфе 7Разбъркват се добре, така че шоколадите да се разтопят и се разпределят на пластове в коктейлни чаши.
8
Двойно шоколадово парфе 8Сметаната се разбива със захарта и се шприцова в чашите. Десертът се гарнира с ягоди и какао.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


234 ДУШИ ОНЛАЙН
Vasil Gerginski се регистрира в сайта.
Илкова коментира рецептата Бананова торта с лешници
Илкова коментира рецептата Хляб на балони
Vili Bakalska се регистрира в сайта.
Жан сготви Гирос
Mariyana Petrova коментира рецептата Пиле „Тандури“ на скара
Петя коментира рецептата Хрупкаво свинско на фурна
Красимир коментира рецептата Кашник
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта