Ягодов "Наполеон"

Източник: Бон Апети
Дата: 11.06.2008
Ягодов
 
Необходими продукти:
250-300 г ягоди
250 г бутертесто
150 мл сметана
1 кофичка цедено кисело мляко
1/2 ч. ч. пудра захар
1/2 капсула лимонова есенция
топинг от киви и шоколад за украса


Начин на приготвяне:
1
Ягодов
Ягодите се пасират заедно с пудрата захар.
2
Ягодов
Полученото пюре се смесва с цеденото кисело мляко.
3
Ягодов
Сметаната се разбива на сняг с помощта на миксер и се прибавя в ягодовата смес. Овкусява се с лимоновата есенция и се разбърква, след което се оставя на ниска температура, за да се стегне.
4
Ягодов
Двата листа бутертесто се набождат с вилица, след което се нарязват на равни по големина квадрати.
5
Ягодов
Прехвърлят се в тава и се пекат около 15 минути във фурна на 200 градуса. Всяко изстинало квадратче тесто се разрязва на две и половинките се намазват с крем.
6
Ягодов
Поставят се две по две, като между тях се слагат парченца ягоди. Покриват се с ненамазани изпечени квадратчета, които се поръсват с пурда захар.
7
Ягодов
Украсяват се с парченца ягоди, топинг от киви и шоколадов топинг.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Ivaylo Yordanov Zemenski се регистрира в сайта.
Daniela Guneva коментира рецептата Печена свинска плешка
Ясен Симов се регистрира в сайта.
Anna Stamatova коментира новина Как се готви киноа?
Anna Stamatova се регистрира в сайта.
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: