Чийзкейк на точки

Весел десерт за повече усмивки и много настроение на масата
Източник: Бон Апети
Дата: 04.08.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за основата:
250 г какаови бисквити
100 г краве масло
2 с. л. захар
1 белтък

за крема:
600 г крем сирене
200 г заквасена сметана
150 г захар
80 г черен шоколад
1 ванилия
2 яйца (размер L )
1 жълтък


Начин на приготвяне:
1
Чийзкейк на точки
Бисквитите се смилат, смесват се с разтопеното масло, захарта и леко разбития белтък.
2
Чийзкейк на точки 2
Дъното на кръгла форма за печене с диаметър 24 см се застила с хартия за печене. Сместа се разпределя по дъното и стените, като се притиска добре.
3
Чийзкейк на точки 3
Пече се в загрята на 180 градуса фурна за около 10 минути, след това се охлажда.
4
Чийзкейк на точки 4
Крем сиренето, заквасената сметана и захарта се разбиват, добавят се яйцата, жълтъкът и ванилията, разбърква се закратко. Половин чаена чаша от сместа се заделя.
5
Чийзкейк на точки 5
Шоколадът се разтопява в микровълнова фурна и се смесва със заделената част от крема.
6
Чийзкейк на точки 6
Белият крем се поставя върху охладената основа, заравнява се добре.
7
Чийзкейк на точки 7
Шоколадовата смес се поставя в пош и се правят точки върху повърхността на белия крем и леко в дълбочина.
8
Чийзкейк на точки 8
Формата се поставя в тава, налива се вода (до 2 см) и чийзкейкът се пече в загрята на 150 градуса фурна (без вентилатор) за 50 минути.
9
Чийзкейк на точки 9
След това фурната се изключва, вратата се отваря леко, а чийзкейкът се оставя вътре за около 30- 40 минути. Преди сервиране се охлажда минимум 4 часа.
Подобни рецепти:
Коментари (33)
33.
Изпрати
лично съобщение

15.02.2019
Вкусно
32.
Изпрати
лично съобщение

03.01.2017
Определено, ще го направя отново!
31.
Изпрати
лично съобщение

27.05.2016
Страхотен е!
30.
Изпрати
лично съобщение

29.07.2015
Перфектен!
29.
Изпрати
лично съобщение

17.07.2015
Уникален!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: