Чийзкейк с тиква

Източник: Antoniya77
ТИТЛА: Чирак
Дата: 13.12.2021
Чийзкейк с тиква
 
Необходими продукти:
за блата:
300 г какаови бисквити
130 г краве масло
1 ч.л. канела
1 ванилия

за крема:
500 г извара (крем сирене или маскарпоне)
300-400 г тиква
20 г желатин
2 ванилии
100 г пудра захар

за украсата:
кокосов чипс
филирани бадеми или орехи
парченца фин шоколад


Начин на приготвяне:
1
За блата: Смелете бисквитите с кухненски робот или блендер, а през това време разтопете маслото. Към смлените бисквити добавете и останалите сухи съставки (ванилия, канела), маслото и разбъркайте хубаво до получаване на маслени трохи. Разпределете ги равномерно по дъното на тавата и притиснете хубаво с ръце. Най-добре е да използвате тава с падащи стени, за отделите готовия чийзкейк по-лесно.
2
За крема: Обелете и нарежете на дребни парчета тиквата, гответе на котлона за около 20 минути до омекване. През това време смесете изварата с останалите сухи съставки (пудра захар и ванилия) и разбъркайте. След като тиквата е омекнала и изстинала, се пюрира в блендер и се разбърква с останала смес.
3
Към 20 г желатин добавете 160 мл вода и оставете да набъбне, след което сложете на водна баня, за да добие течна форма. Когато и той е готов, вземате малка част от сместа с тиква и я добавяте към желатина, разбъркайте до разтваряне и върнете всичко към крема. Полейте първия бисквитен слой с готовата смес.
4
Чийзкейкът се оставя да престои в хладилник за 12 часа, за да стегне хубаво. Декорира се с кокосов чипс, ядки по желание и парченца шоколад.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


310 ДУШИ ОНЛАЙН
Boyana Kuyumdzhieva се регистрира в сайта.
polinafernandez се регистрира в сайта.
Natalia17 се регистрира в сайта.
nansieta коментира рецептата Бяла супа с топчета
Nevena коментира рецептата Малинова торта
Десислава Христова се регистрира в сайта.
imnlv се регистрира в сайта.
Vasi003 се регистрира в сайта.
Jana Atanasova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: