Чийзкейк със сирене „Крема“

Много вкусна, лесна и бърза рецепта
Източник: Веселин Стоев
ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 08.10.2017
Чийзкейк със сирене „Крема“
 
Необходими продукти:
1 голям пакет какаови бисквити (слепени)
1 пакет чаени какаови бисквити
7-8 с. л. краве масло (разтопено)
2 пакетчета сирене „Крема“
1/2 ч. ч. захар
1 ванилия
1 ч. ч. топло прясно мляко (300 мл)
1 пакетче желатин
какао за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Пълнежът на слепените бисквити се отделя и се оставя настрана.
2
Двата вида бисквити се слагат в плик и се натрошават, докато станат на трохи.
3
Добавя се разтопеното масло.
4
Сместа се разстила в съд с подвижно дъно, като се притиска добре, за да се оформи основа.
5
Сиренето „Крема“ се слага в тенджера. Добавят се ванилията, захарта и отделеният пълнеж от слепените бисквити. Съдът се слага на котлона и се бърка с телена бъркалка, докато продуктите се смесят добре.
6
Желатинът се разтваря в затопленото мляко и се добавя към сместа. Бърка се непрекъснато, докато се сгъсти (3-5 минути). Кремът се изсипва върху бисквитената основа.


7
Чийзкейкът се оставя да се охлади и се поръсва обилно с какао и по желание – с настърган шоколад.


Съвет:
Ако искате да се получи по-дебел слой крем може да добавите повече сирене „Крема“.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

31.10.2017
Да, поставя се на котлона :)
1.
Изпрати
лично съобщение

31.10.2017
От позиция № 5, където пише "Сиренето „Крема“ се слага в тенджера. Добавят се ванилията, захарта и отделеният пълнеж от слепените бисквити. Бърка се с телена бъркалка.", не успях да разбера тази тенджера поставя ли се върху огън, за да може пълнежът на слепените бисквити да се разтвори равномерно в сместа, или се разчита само на затопленото мляко с желатина? Признавам си, че щом прочета думата тенджера, у мен веднага изниква необходимостта да я хвърля върху нажежена повърхност.))) В противен случай би следвало да се използва какъвто и да било друг съд. )))
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


247 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: