Чушки бюрек

Източник: Бон Апети
Дата: 15.10.2021
Чушки бюрек
 
Необходими продукти:
1 кг пресни червени капии
200 г сирене
4 яйца
1 с. л. ситно нарязан магданоз (1 ч. л. сух)
1 с. л. ситно нарязан копър ( 1 ч. л. сух)
1 ч. ч. брашно
1 ч. ч. галета
2 ч. ч. олио

за заливка:
500 г кисело мляко
2 скилидки чесън
2 с. л. ситно нарязан копър
1/2 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Капиите се почистват от дръжките и семената и се изпичат на скара от всички страни, докато леко почернеят. Поставят се в голям съд, похлупват се с капак и след като изстинат, се обелват.
2
Чесънът за заливката се счуква, смесва се в малка купа със ситно нарязания копър, солта и киселото мляко и се разбърква.
3
Сиренето се намачква, добавят се 1 яйце, магданозът и копърът и хубаво се разбърква.
4
Всяка изпечена капия се разрязва странично така, че да може да се отвори и да се получи парче, наподобяващо правоъгълник. Върху едната половина се поставят по 2–3 с. л. от сместа със сиренето и се покрива с другата половина от капията.
5
Брашното и галетата се поставят в две различни купи, а в трета се разбиват яйцата. Всяка капия се овалва в брашно, отстранява се излишното, потапя се в разбитите яйца и накрая се овалва в галета.
6
Олиото се загрява в дълбок тиган и всяка от панираните капии се пържи до златисто по 1–2 минути от всяка страна. Изважда се и се поставя върху салфетка, за да се отцеди излишната мазнина.
7
Чушките се сервират, като се поливат с малко от заливката, а останалата част от нея се поднася отделно.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


161 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: