Далматински сарми

Източник: ели миткова
ТИТЛА: Чирак
Дата: 19.11.2016
Далматински сарми
 
Необходими продукти:
1 с. л. универсална подправка
2 с. л. доматено пюре
1 кисела зелка
500 г кайма
200 г пушен бекон
200 г прошуто
1 яйце
1 глава лук
1-2 скилидки чесън
кората от 1 портокал
магданоз
индийско орехче
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Сложете в купа каймата, бекона, яйцето, лука, чесъна и магданоза.
2
Добавете индийско орехче, черен пипер, универсалната подправка и настърганата портокалова кора. Замесете кайма и я оставете за 15 минути в хладилник.
3
Отделете настрана 4 от външните листа на зелката. Отделете още 15-20 листа и ги измийте. Във всяко листо сложете от каймата и завийте сарми.
4
Нарежете сърцевината на зелката надребно. Покрийте дъното на голяма тенджера с 2 зелеви листа. Сложете пушеното месо и нарязаното зеле в средата, а около тях подредете сармите.
5
Покрийте с останалите 2 зелеви листа и полейте с доматеното пюре, разредено с чаша вода.
6
Налейте вода, колкото да покрие сармите и гответе 3 часа на бавен огън.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: