Дърпана вита баница

Източник: Vasilena
ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 27.10.2016
Дърпана вита баница
 
Необходими продукти:
за тестото:
1 кг брашно
2 яйца (по желание)
600 мл вода
2 с. л. оцет
4 с. л. олио (+ 1 ч. ч. за мазане)
1 с. л. сол

за плънката:
300-400 г сирене
2 яйца

за заливката:
2 ч. ч. вода
2 щипки сол (или захар)


Начин на приготвяне:
1
В подходящ съд се смесват водата, олиото, оцетът, солта и яйцата. Постепенно към тях се прибавя брашното и се замесва тесто. Разделя се на топки, които се оставят да починат около 20 минути.
2
Всяка топка първо се разточва с точилка. Получената кора, след това се дърпа с ръце, за да стане достатъчно тънка.
3
Всяка кора се намазва с олио, слага се от плънката и се завива на руло. По желание баницата може да се намаже с яйце и да се поръси с мазнина.
4
Пече се около 30-40 минути в умерено загрята фурна.
5
Отделно се приготвя вряща солена (или подсладена) заливка. Току-що извадената от фурната баница се залива с врящата заливка и се връща отново във фурната за около 10 минути, докато заливката попие в корите. Изважда се и се завива с кърпа, за да се задуши и да омекне.


Съвет:
Ако сложите сладка заливка може да поръсите баницата с пудра захар.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


125 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: