Диня с козе сирене и чипс от резене

Плодово предястие с аромат на анасон
Източник: Бон Апети
Дата: 07.07.2011
Диня с козе сирене и чипс от резене
 
Необходими продукти:
400 г диня
200 г козе сирене (риблер)
1/4 глава резене
зехтин за поръсване

за балсамовата редукция:
100 мл балсамов оцет
2 с. л. захар
сокът от 1 портокал

за захарния сироп:
100 г захар
100 мл вода
капки портокалов сок

за украса:
кората от 1 портокал
див лук и мащерка


Начин на приготвяне:
1
Диня с козе сирене и чипс от резене

Сиропът се прави като захарта и водата се слагат в касерола на огъня. След като течността се сгъсти се слагат капки портокалов сок, за да не се захароса.


2
Диня с козе сирене и чипс от резене 2

Резенето се реже на много тънки шайби– 0,2 см, които се подреждат една до друга в тава, покрита с хартия за печене. С помощта на четка се намазват със захарния сироп. Пече се в предварително зарята на 80 градуса фурна, докато стане на хрупкав чипс.


3
Диня с козе сирене и чипс от резене 3

Сокът от портокала, балсамовият оцет и захарта за редукцията се слагат в касерола на огъня. Оставя се течността да се редуцира наполовина.


4
Диня с козе сирене и чипс от резене 4

С подходяща лъжица се изрязват топчета от динята.


5
Диня с козе сирене и чипс от резене 5

Сиренето се нарязва на шайби с дебелина 1 см и се запича на силно сгорещен тиган с незалепващо дъно, така че да хване кафява коричка.


6
Диня с козе сирене и чипс от резене 6

В чиния се намазва от балсамовата редукция, отгоре се слага запеченото сирене, върху него се подреждат топчетата от диня. Украсява се с чипса от резене, пера див лук и стрък мащерка. Поръсва се настъргана портокалова кора и с капки зехтин.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: