Домашен сусамов тахан

Дата: 30.09.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
240 г сусам
80 мл олио от гроздови семки
(слънчогледово олио или зехтин)
 

Начин на приготвяне:
1
Домашен сусамов таханСусамът се сипва в тава и се пече 8 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, като периодично се разбърква, докато стане златист.

2
Домашен сусамов тахан 2След това се охлажда и се смила в блендер или кафемелачка.
3
Домашен сусамов тахан 3Малко по малко се налива от олиото, докато се получи желаната гъстота.
4
Домашен сусамов тахан 4Съхранява се в стъклен съд.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

02.03.2017
Ето моят сусамов тахан, готов да стане на халва :)
5.
Изпрати
лично съобщение

02.03.2017
Много вкусен стана. Благодаря за рецептата!
4.
Изпрати
лично съобщение

19.02.2016
страхотно
3.
Изпрати
лично съобщение

26.10.2015
Амада, сусамовият тахан (приготвен по този начин) може да съхраняваш минимум 2 седмици в хладилник.
2.
Изпрати
лично съобщение

08.10.2015
Предлагам чудесен вариант на сусамов тахан, направен от накиснат суров тахан и блендиран с вода, мед и малко канела. Трайност - до 3 дни в хладилник :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


125 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта