Домашен сусамов тахан

Дата: 30.09.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
240 г сусам
80 мл олио от гроздови семки
(слънчогледово олио или зехтин)
 

Начин на приготвяне:
1
Домашен сусамов таханСусамът се сипва в тава и се пече 8 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, като периодично се разбърква, докато стане златист.

2
Домашен сусамов тахан 2След това се охлажда и се смила в блендер или кафемелачка.
3
Домашен сусамов тахан 3Малко по малко се налива от олиото, докато се получи желаната гъстота.
4
Домашен сусамов тахан 4Съхранява се в стъклен съд.
Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

05.09.2019
Лесно и вкусно!
6.
Изпрати
лично съобщение

02.03.2017
Ето моят сусамов тахан, готов да стане на халва :)
5.
Изпрати
лично съобщение

02.03.2017
Много вкусен стана. Благодаря за рецептата!
4.
Изпрати
лично съобщение

19.02.2016
страхотно
3.
Изпрати
лично съобщение

26.10.2015
Амада, сусамовият тахан (приготвен по този начин) може да съхраняваш минимум 2 седмици в хладилник.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Ani Petrova се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Царевичен хляб
Елеонора Богданова се регистрира в сайта.
ani_borisowa коментира рецептата Любовна торта
Диана Игнатска се регистрира в сайта.
Роси коментира рецептата Шоколадов фъч
Иса сготви Тутманик
Didka Koprinkova коментира рецептата Кекс - пухкавелко
Radost Shishkova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта