Домашен сусамов тахан

Интересна и много лесна идея
Източник: Бон Апети
Дата: 30.09.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
240 г сусам
80 мл олио от гроздови семки
(слънчогледово олио или зехтин)


Начин на приготвяне:
1
Домашен сусамов тахан
Сусамът се сипва в тава и се пече 8 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, като периодично се разбърква, докато стане златист.

2
Домашен сусамов тахан 2
След това се охлажда и се смила в блендер или кафемелачка.
3
Домашен сусамов тахан 3
Малко по малко се налива от олиото, докато се получи желаната гъстота.
4
Домашен сусамов тахан 4
Съхранява се в стъклен съд.
Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

05.09.2019
Лесно и вкусно!
6.
Изпрати
лично съобщение

02.03.2017
Ето моят сусамов тахан, готов да стане на халва :)
5.
Изпрати
лично съобщение

02.03.2017
Много вкусен стана. Благодаря за рецептата!
4.
Изпрати
лично съобщение

19.02.2016
страхотно
3.
Изпрати
лично съобщение

26.10.2015
Амада, сусамовият тахан (приготвен по този начин) може да съхраняваш минимум 2 седмици в хладилник.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Дзопино коментира рецептата Пъстърва със сос „Виерж“
Каля сготви Тортия
Каля коментира рецептата Тортия
Каля коментира рецептата Рататуй
Gery Kostadinova се регистрира в сайта.
Emilia Nedelcheva се регистрира в сайта.
Жанет Желязкова се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: