Зеленчуков бургер

Дата: 25.08.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
250 г брашно (+ за поръсване)
1 ч. л. сол
1/2 с. л. суха мая
80 мл топло мляко
1 с. л. захар
2 яйца
1 с. л. зехтин
сусам за поръсване
за бургера:
400 г нахут (от консерва)
100 г краве сирене
2 тиквички
2 скилидки чесън
1 глава лук
1/2 връзка магданоз
1/2 ч. л. кимион
30 г пресен джинджифил
1 яйце
4 с. л. брашно
2 с. л. зехтин (+ за намазване)
сол и черен пипер на вкус
за соса:
200 г кисело мляко
1/2 връзка копър
1 скилидка чесън
1 с. л. зехтин
сол на вкус
за гарниране:
2 домата
4 листа зелена салата
 

Начин на приготвяне:
1
Зеленчуков бургерТестото се приготвя като брашното се смесва със солта.
2
Зеленчуков бургер 2Маята се разтваря в топлото мляко със захарта и щипка брашно.
3
Зеленчуков бургер 3Оставя се да шупне и след това се налива към брашното.
4
Зеленчуков бургер 4Прибавят се едно яйце и зехтинът.
5
Зеленчуков бургер 5Замесва се меко тесто, оставя се да втаса.
6
Зеленчуков бургер 6След това тестото се разделя на 4 топки, които се оформят като питки, слагат се в тава с хартия за печене на дъното и се оставят да починат 30 минути.
7
Зеленчуков бургер 7След това питките леко се сплескват, намазват се с разбито яйце, поръсват се със сусам и се пекат около 10 минути в загрята на 190 градуса фурна, с вентилатор.
8
Зеленчуков бургер 8Тиквичките се настъргват на едро ренде, посоляват се и се оставят в гевгир, за да се отцедят добре.
9
Зеленчуков бургер 9Отцеденият нахут се смила в блендер, заедно с нарязаните наедро лук и чесън, накълцания магданоз, настъргания джинджифил, кимиона и зехтина.
10
Зеленчуков бургер 10Прибавят се тиквичките, яйцето, сол и черен пипер на вкус, брашното и натрошеното сирене.
11
Зеленчуков бургер 11От сместа с помощта на ринг се оформят бургери, мажат се със зехтин и се пекат 25 минути в загрята на 190 градуса фурна.
12
Зеленчуков бургер 12Сосът се приготвя като киселото мляко се смесва със зехтина, стрития на паста чесън и накълцания копър. Посолява се и се разбърква.

13
Зеленчуков бургер 13Питките се режат надве и по желание се запичат на грил тиган, за да станат хрупкави.
14
Зеленчуков бургер 14Долната част се маже със сос.
15
Зеленчуков бургер 15Слага се бургер, листа зелена салата и шайба домат и се покрива с горната част на питката.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Aleksandrina Ludmilova коментира рецептата Класическо тирамису
Мирела Цветкова коментира рецептата Домашна майонеза
Raim Arzu се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Печени картофи по провансалски
G. коментира рецептата Тиквички ала пармиджана
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта