Сандвичи с кюфтенца от треска

Дата: 08.07.2015
Източник: Eryka Jeisan
ТИТЛА: Чирак
Сандвичи с кюфтенца от треска
 
Необходими продукти:
за кюфтенцата:
500 г филе от треска
1 с. л. краве масло
2 ч. л. магданоз (нарязан)
3 с. л. брашно
1/2 ч. л. червен пипер
3 големи яйца
за хумуса:
250 г червено цвекло (сварено)
250 г нахут (от консерва)
1-2 скилидки чесън
1/2 с. л. лимонов сок
2 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус
за гарнитурата:
салата „Айсберг“
червен лук
краставица
домати (или чери домати)
4 хлебчета

Начин на приготвяне:
1
Кюфтенцата приготвяме, като в блендер пасираме филето от треска, нарязания магданоз, 1 ч. л. масло, 1-2 ч. л. червен пипер, черен пипер на вкус, 3 с. л. брашно и 3 яйца. Загрявате добре олиото, но не на силен огън. С лъжица (аз използвам лъжица за сладолед) гребвате от сместа и пържите кюфтенцата на бавен огън, за да може брашното в тях да се сготви добре. Когато станат златисти на цвят, кюфтенцата се дърпат от котлона и се отцеждат от излишната мазнина върху кухненска хартия.
2
Хумуса приготвяме като първо сваряваме цвеклото за около 45 минути. За да се свари по-бързо цвеклото, го нарязвам на парченца. Слагаме свареното цвекло в блендер, заедно с нахута и чесъна (може да сложите и 2-3 скилидки чесън - въпрос на вкус). Наливат се зехтинът и лимоновият сок (може да се добави и лайм) и всичко се пасира. Вие решавате, колко гъста да е сместа. Овкусяваме готовия хумус със сол и черен пипер и го слагаме в хладилник за около 10 минути.
3
За гарнитура приготвяме салата, като измиваме няколко листа свежа салата „Айсберг“, нарязваме червен лук на шайби, режем краставицата на кръгчета, а доматите на шайби. (Ако използвате чери домати, просто ги разполовете.)
4
Разполовяваме хлебчетата (Може да използвате хлебчета по ваш вкус. Според мен, най-вкусни са хлебчетата с поръска от сусам). Във всяко хлебче слагаме от хумуса, добавяме листа свежа салата „Айсберг“, домати, краставица, лук и най-отгоре слагаме кюфтенцата от треска.
5
Това е една от любимите ми рецепти с риба за лятото. Пробвайте я! Гарантирам ви, че след първата хапка ще се усмихнете с наслада.

Бон Апети!

Съвет:
За още по-добър вкус ви препоръчвам, хлебчетата да са леко топли.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Георгиев се регистрира в сайта.
моника се регистрира в сайта.
jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта