Джинджифилова лимонада

Дата: 22.08.2017
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
100 г джинджифил
300 г захар
400 мл фреш от лимон
3 стръка мента
1 лимон (за украса)
 

Начин на приготвяне:
1
Джинджифилова лимонадаДжинджифилът се обелва, нарязва се на филийки и се слага в касерола, заедно със захарта. Наливат се 800 мл вода и щом течността кипне, силата на огъня се намалява и сместа се оставя да къкри 30 минути или докато леко се сгъсти.
2
Джинджифилова лимонада 2След това се охлажда и се прецежда.
3
Джинджифилова лимонада 3Джинджифиловата запарка се смесва със счуканите листа мента и лимоновия фреш, разбърква се и се разрежда със студена вода и лед.
4
Джинджифилова лимонада 4Готовата лимонада се сервира с парчета лимон и стръкове мента по желание.

Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

01.09.2017
Камелия, този джинджифил вече е пуснал ароматите си във водата, поради което вече не е толкова ароматен и по-скоро е почти безвкусен. Затова и не препоръчваме да се използва отново, тъй като няма да допринесе съществено за обогатяване вкуса на друго ястие. Но все пак, ако желаеш, може да го накълцаш и да го добавиш към сладка или десерти - кексове, кремове.
2.
Изпрати
лично съобщение

24.08.2017
Чудесна рецепта и много полезна! А какво ще предложите да правим с отделените от течността филийки джинджифил? Аз не обичам да изхвърлям и искам да им намеря приложение.
1.
Изпрати
лично съобщение

26.06.2016
Много свежа и разхлаждаща в летните горещини. Благодаря за рецептата.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Miroslava Ivanova се регистрира в сайта.
Margarita Georgieva се регистрира в сайта.
Snejanka Angelova се регистрира в сайта.
Свилена Стойчева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта