Пълнени патладжани в буркани

Дата: 02.09.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
12 дребни патладжана
1/2 зелка
4 моркова
1 връзка магданоз
1/2 връзка керевиз
6 скилидки чесън
1 с. л. сол
за саламурата:
300 мл бял винен оцет (6 или 9%)
150 г захар
1 3/4 л вода
1 пакетче смес за приготвяне на туршии
 
Бон Апети препоръчва:
BILLA България успешно развива проекта си „Градините на BILLA“, в рамките на който веригата осъществява ползотворно партньорство с над 30 внимателно селектирани родни производители. Благодарение на тази кампания клиентите на BILLA могат да избират между богато разнообразие от вкусни и качествени плодове и зеленчуци, грижливо отгледани в над 150 зеленчукови градини, оранжерии и лозя из цяла България. Всички плодове и зеленчуци от „Градините на BILLA“ са с гарантирано качество и вкус. Това е така не само заради внимателно подбраните сортове и семена, а и заради положените за тях грижи, както от земеделските производители, така и от експертите на BILLA. Те контролират качеството на продукцията от подбора на семена през засаждането и отглеждането, до транспорта и излагането на плодовете и зеленчуците в магазините.
Виж повече
 

Начин на приготвяне:
1
Пълнени патладжани в бурканиПатладжаните се почистват от дръжките и с малък нож по тях се правят надлъжни разрези, като се внимава да не се пробият.
2
Пълнени патладжани в буркани 2Слагат се в голямо количество кипяща подсолена вода и се варят 25 минути, докато омекнат, след което се охлаждат.
3
Пълнени патладжани в буркани 3Зелето се наситнява.
4
Пълнени патладжани в буркани 4Морковите се обелват и се настъргват, а чесънът се реже на филийки. В купа се смесват зелето, морковите, накълцаният магданоз и чесънът. Посоляват се и се намачкват.
5
Пълнени патладжани в буркани 5Патладжаните се пълнят с тази смес, като в отвора на всеки се поставят листенца керевиз.
6
Пълнени патладжани в буркани 6Подреждат се в стерилизирани буркани. Ако остане керевиз, се слага и в бурканите.
7
Пълнени патладжани в буркани 7Сместа за приготвяне на туршия се разбърква с водата, оцета и захарта, и се вари 3–5 минути.

8
Пълнени патладжани в буркани 8След това съдът се дърпа от котлона и патладжаните се заливат със саламурата. Съхраняват се на хладно и тъмно място.



Съвет:
Посоченото количество продукти е достатъчно за приготвянето на 6 буркана от по 700 мл всеки.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Iveta Tsaneva се регистрира в сайта.
Рози коментира рецептата Доматена супа с карфиол
Miroslava Koleva се регистрира в сайта.
Rymi Kaneva коментира рецептата Персийски омлет с броколи
Rymi Kaneva коментира рецептата Персийски омлет с броколи
nellyan коментира рецептата Запеканка с тиквички
GalYol коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Веселин Стоев публикува рецептата Ябълкови бисквити
Ivelina Petrova коментира рецептата Пармиджана ди меландзане
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта