Домашен турски хляб

Много вкусен и лесен за изпълнение
Източник: Офи
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 23.06.2023
Домашен турски хляб
 
Необходими продукти:
600 г универсално брашно
340 мл топла вода
10 г суха мая
8 г сол
30 мл зехтин


Начин на приготвяне:
1
В купа слагаме брашното, топлата вода, маята, зехтина и солта. С дървена лъжица постепенно разбъркваме, докато се поеме брашното. След това доомесваме на ръка. Получава се меко еластично тесто. Оставяме го на топло да втаса за 1 час.
2
След 1 час леко доомесваме тестото, слагаме го на плота и още малко доомесваме. Режием тестото на 3 части и всяка разточваме с ръце и оформяме 3 хлебчета.
3
Поставяме ги в тава, застлана с хартия за печене, и пак оставяме да втаса за 20 минути.
4
След 20 минути правим прорези, поръсваме с вода и брашно. Печем в загрята на 200 градуса фурна за 30 минути. След като се опече, хлябът се оставя на решетка, докато изстине, и тогава се реже.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


157 ДУШИ ОНЛАЙН
vitorio78 се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Венециански бисквити
Даниела Стоянова се регистрира в сайта.
Ирина се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: