Домашна наденица

Източник:
ТИТЛА:
Дата: 25.03.2015
Домашна наденица
 
Необходими продукти:
2 кг шарено свинско месо
2 кг говеждо месо (от бут или от опашката)
1 кг твърда сланина
8 с. л. сол
3 ч. л. смлян черен пипер
1 ч. л. червен пипер
2-3 глави чесън
свински или овчи черва


Начин на приготвяне:
1
Чесънът се нарязва наситно и се стрива на каша в дървено хаванче с 1/4 от солта.
2
Почистеното от ципи месо се смила два пъти и се смесва с чесъна, останалата сол, разтворена в малко вода, черния и червения пипер (по желание могат да се прибавят две ситно нарязани люти чушлета) и се оставя на хладно място за 24 часа.
3
Сланината се нарязва първо на тънки ивици, а след това напречно на малки кубчета и се размесва с отлежалата смес.
4
Червата се накисват за 1 час в хладка вода, отцеждат се добре и се пълнят с приготвената смес, като се връзват през 20 см. Окачват се на проветриво, тъмно и хладно място. При правилно съхранение така приготвените домашни наденици издържат няколко месеца.

Съвет:
Препоръчва се надениците да се консумират след топлинна обработка - поне 10 минути да се задушат или да се изпекат на скара.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: