Домашна паста

Източник: Бон Апети
Дата: 20.11.2009
Домашна паста
 
Необходими продукти:
300 г брашно
3 яйца
1 щипка сол
1 яйце за залепване на пастата
150 г извара
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Домашна паста
В брашното се прави кладенче, в което се счупват яйцата и се посолява.

2
Домашна паста 2
Меси се около 5–7 минути, докато се получи твърдо тесто. Ако е необходимо, се добавя още брашно.

3
Домашна паста 3
С точилка се разточват тънки кори.

4
Домашна паста 4
От тях с помощта на остър нож се изрязват квадрати.

5
Домашна паста 5
В средата на всеки квадрат се поставя от изварата, овкусена със сол и черен пипер.

6
Домашна паста 6
Две от страните на всеки квадрат се намазва с разбитото яйце и внимателно се залепва. Пастата се вари 7–8 минути в подсолена вода. Изважда се и се сервира със сос по желание.

Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

25.04.2014
Подходящо за вечеря. Аз си напълних със запържена кайма и станаха божествени.
1.
Изпрати
лично съобщение

12.10.2013
суперрр
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: