Домашна рецепта за калцоне

Дата: 19.09.2015
Източник: НАДЯ ПЕТКОВА
ТИТЛА: Помощник готвач
Домашна рецепта за калцонеДомашна рецепта за калцонеДомашна рецепта за калцонеДомашна рецепта за калцонеДомашна рецепта за калцоне
 
Необходими продукти:
за тестото:
2-2,5 ч. ч. (до 3 ч. ч.) брашно
1 с. л. захар
2 1/4 ч. л. мая
1 ч. л. сол
3 с. л. олио (или зехтин)
1 ч. ч. вода (много топла)
 

Начин на приготвяне:
1
Смесете маята, захарта, 1 ч. ч. брашно и солта в голяма купа. Добавете топлата вода и олиото, и бъркайте. Добавяйте бавно останалото количество брашно, докато тестото стане меко, но не лепкаво. Загладете и оставете тестото да почине за около 30 минути, преди да започнете да правите пицата.
2
Разточете тестото във форма на правоъгълник, по дължина. Тестото може да бъде по-широко от тавата за печене, тъй като ще се сгъва отстрани.
3
Сложете сос в центъра на тестото и отгоре гарнирайте по ваш вкус.

Може да сложите каквото харесвате – всякакви остатъци от вечерята с месо, сирене и зеленчуци могат да се използват за пълнеж на калцонето. Например традиционната неаполска рецепта е с пълнеж от салам пеперони или шунка, моцарела, рикота и пармезан или пекорино. Най-отгоре сложете сирене или кашкавал, в зависимост от това, какво предпочитате. Но наистина можете да сложите каквото харесвате или имате в хладилника.
4
По-специалната част от тази рецепта за калцоне е в завиването на тестото. Нарежете тестото отстрани през около 2 см. Не режете докрай, оставете малко разстояние от плънката. Следва завиването на тестото. Започнете от двете страни на дъното и редувайте, като покривате пълнежа като решетка. Ако е необходимо, можете да разтегнете парчетата, за да покрият целия пълнеж. След като го завиете, вашето домашно калцоне е готово за печене.
5
Пече се около 25-30 минути на 190 градуса. След като се изпече, го извадете и го оставете да се охлади. Накрая можете да нарежете калцонето на филийки.

Вече имате затворена пица, направена по ваш вкус с продукти, които харесвате.


Съвет:
Може да използвате комбинация от бяло и черно брашно.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

04.11.2015
Правих и аз но с бутер тесто,сушени домати,шунка,маслини кашкавал и гъби.Стана чудесно.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


157 ДУШИ ОНЛАЙН
Радосвета Иванова публикува рецептата Пица
Lora Manova-Dzhekova публикува рецептата Чийзкейк с ягоди
Полина публикува рецептата Мързелива торта
Анна публикува рецептата Фъч
Ket публикува рецептата Супа от червена леща с чесън
Пламенова коментира рецептата Супа от киселец
Дарко публикува рецептата Пиле фрикасе
Дарко публикува рецептата Виенско тесто
Дарко публикува рецептата Домашно маслено тесто
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта