Пица „Сицилия“
Лора и Стоян
600 г брашно (тип 00) 250 г извара 200 мл прясно мляко 100 мл зехтин (+ за намазване) 1 1/2 ч. л. бакпулвер сол на вкус | за доматения сос: 1 скилидка чесън 1 с. л. зехтин 1 ч. л. босилек (+ за поръсване) 500 г белени домати сол на вкус 1 щипка захар | за гарниране: 375 г сирене „Моцарела“ 200 г шунка 500 г белени домати 100 г печурки 2 червени чушки 50 г маслини 1 ч. л. босилек 1 с. л. зехтин 1 щипка захар 1 скилидка чесън сол на вкус |
4. |
Изпрати
лично съобщение |
30.09.2019 много вкусна пица, особено за малчугани:)) готовото тесто дали може да се се съхранява в хладилник за една нощ?
|
3. |
Изпрати
лично съобщение |
02.10.2017 Ползвах идеята за тестото, впечатлена съм! Промених малко продуктите за гарниране на пицата! Браво за рецептата!
| ![]() |
2. |
Изпрати
лично съобщение |
03.08.2015 Александър, допусната е техническа грешка, която вече е отстранена.
|
1. |
Изпрати
лично съобщение |
24.07.2015 В продуктите за тестото има два пъти написано зехтин?!? Предполагам е грешка?
|
В навечерието сме на най-чаканите, най-магичните и най-вълнуващи празници в годината - Бъдни вечер, Коледа...
Дори и най-изобретателните кулинари понякога имат нужда от идеи за бърза семейна вечеря или пък...
Зашеметяващи са сергиите по пазарите през есента! Претрупани от свежи сезонни плодове и зеленчуци, те...
Първите пожълтели листа вече са факт. Все още е слънчево, но всички добре знаем, че...
Всеки има различна причина да обича лятото повече от другите сезони - морето, ваканцията, планината,...