Пица с тесто от извара

Дата: 11.08.2017
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г брашно (тип 00)
250 г извара
200 мл прясно мляко
100 мл зехтин (+ за намазване)
1 1/2 ч. л. бакпулвер
сол на вкус
за доматения сос:
1 скилидка чесън
1 с. л. зехтин
1 ч. л. босилек (+ за поръсване)
500 г белени домати
сол на вкус
1 щипка захар
за гарниране:
375 г сирене „Моцарела“
200 г шунка
500 г белени домати
100 г печурки
2 червени чушки
50 г маслини
1 ч. л. босилек
1 с. л. зехтин
1 щипка захар
1 скилидка чесън
сол на вкус

Начин на приготвяне:
1
Пица с тесто от извараПрясното мляко и зехтинът се разбъркват и се смесват с изварата.
2
Пица с тесто от извара 2Добавят се солта, брашното и бакпулверът и се замесва гладко тесто, което се оставя да почине за 10 минути, покрито с прозрачно фолио.
3
Пица с тесто от извара 3Сосът се приготвя като чесънът се наситнява и се запържва в зехтина.
4
Пица с тесто от извара 4Сипват се босилекът и пасираните домати и се готви на слаб огън, докато се сгъсти. Подправя се със захарта и сол на вкус, дърпа се от огъня и се оставя да се охлади.
5
Пица с тесто от извара 5Гъбите се обелват и се нарязват натънко.
6
Пица с тесто от извара 6Чушките също се режат натънко.
7
Пица с тесто от извара 7Тестото се разделя на две части.
8
Пица с тесто от извара 8Разточват се две правоъгълни кори.
9
Пица с тесто от извара 9Слагат се в две намазани със зехтин тави.
10
Пица с тесто от извара 10Пиците се мажат с доматен сос.

11
Пица с тесто от извара 11Покриват се с тънки шайби моцарела и отгоре се разпределят чушките, гъбите и накъсаната шунка.
12
Пица с тесто от извара 12Поръсват се със сух босилек и целите маслини и се пекат 15 минути в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

30.09.2019
много вкусна пица, особено за малчугани:)) готовото тесто дали може да се се съхранява в хладилник за една нощ?
3.
Изпрати
лично съобщение

02.10.2017
Ползвах идеята за тестото, впечатлена съм! Промених малко продуктите за гарниране на пицата! Браво за рецептата!
2.
Изпрати
лично съобщение

03.08.2015
Александър, допусната е техническа грешка, която вече е отстранена.
1.
Изпрати
лично съобщение

24.07.2015
В продуктите за тестото има два пъти написано зехтин?!? Предполагам е грешка?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


109 ДУШИ ОНЛАЙН
Емилия коментира рецептата Печен крем с ябълки и орехи
Iva Daskalova се регистрира в сайта.
Lysi Chavdarova се регистрира в сайта.
Stella Kumanova коментира рецептата Тирамису
Stella Kumanova се регистрира в сайта.
Cvetelina Ivanova се регистрира в сайта.
Мони Славчева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта