Кайгана
Лора и Стоян
500 г паста „Казарече“ 3 дребни тиквички 250 г сирене „Моцарела“ 2 скилидки чесън 1/2 връзка босилек 1/2 връзка копър 1 ч. л. каперси 60 мл зехтин 20 мл червен винен оцет сол и черен пипер на вкус олио за пържене на маслена баня |
1 | ![]() | Тиквичките се нарязват на тънки шайби и се пържат на маслена баня. |
2 | ![]() | След това се слагат в гевгир върху кухненска хартия и се посоляват. |
3 | ![]() | Пастата се сварява в подсолена вода. |
4 | ![]() | Босилекът и копърът се смилат, заедно с оцета, половината зехтин, сол и черен пипер на вкус. |
5 | ![]() | Чесънът се нарязва натънко и се запържва за кратко в останалия зехтин, заедно с каперсите. |
6 | ![]() | Слага се отцедената паста, налива се малко от водата от варенето и се разбърква. |
7 | ![]() | Прибавя се зелената смес и отново се разбърква. |
8 | ![]() | Добавят се тиквичките и се овкусява със сол и черен пипер. |
9 | ![]() | Пастата се сервира с накъсана моцарела. |
1. |
Изпрати
лично съобщение |
28.08.2016 Много свежа паста и много вкусна .
| ![]() |
В навечерието сме на най-чаканите, най-магичните и най-вълнуващи празници в годината - Бъдни вечер, Коледа...
Дори и най-изобретателните кулинари понякога имат нужда от идеи за бърза семейна вечеря или пък...
Зашеметяващи са сергиите по пазарите през есента! Претрупани от свежи сезонни плодове и зеленчуци, те...
Първите пожълтели листа вече са факт. Все още е слънчево, но всички добре знаем, че...
Всеки има различна причина да обича лятото повече от другите сезони - морето, ваканцията, планината,...