Дрипчовска осмянка

Високо калорична зимнина за студените зимни дни
Източник: Милко
ТИТЛА: Чирак
Дата: 28.10.2017
Дрипчовска осмянка
Дрипчовска осмянка
Дрипчовска осмянка
Дрипчовска осмянка
Дрипчовска осмянка
 
Необходими продукти:
400-500 г шарено свинско месо от коремната област
200 г чиста свинска мас
10-15 зърна черен пипер
2-3 ч. л. сладък червен пипер
1 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Нарязвате свинското на дребни парчета, колкото маслинки. По-мазните се слагат първо в тиган или в по-голяма тенджера и се бърка, докато сами си пуснат мазнината. Добавяте останалото свинско и продължавате да бъркате, докато почти не остане сланина по парченцата и всички се запържат хубаво, до златисто.
2
Добавяте чистата свинска мас и солта, и бъркате докато маста се стопи.
3
Дърпате съда от котлона и изчаквате, цвърченето да се успокои (за да не прегорят подправките). Добавяте черния и червения пипер и бъркате, докато спре да цвърчи.

4
Разпределяте месото в предварително затоплени бурканчета и затваряте с капачка (ако е с винт може и без варене).
5
Изчакайте 1-2 дни, бурканите да се охладят добре.
Съхраняват се на тъмно и хладно място, в мазе или хладилник.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Athanasios Tsalkatis се регистрира в сайта.
Nevena коментира рецептата Овчарски пай
Елена се регистрира в сайта.
krastana коментира рецептата Брауни с ягоди
Николай се регистрира в сайта.
Krasimira Ivanova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: