Есетра по московски

Гост: Максим Тръйков, главен готвач на руски ресторант "Москва"
Източник: Бон Апети
Дата: 07.07.2007
Есетра по московски
 
Необходими продукти:
150 г филе есетра
50 г кашкавал
1 сварено яйце
1 сварен картоф
1/2 домат
100 г печурки
40 г лук
1-2 стръка магданоз
1-2 стръка копър
1 дафинов лист
3 с. л. готварска сметана
2 с. л. заквасена сметана
1-2 с. л. олио
лют червен пипер на вкус
черен пипер и сол на вкус
2 с. л. готварска сметана
1 с. л. заквасена сметана
1 с. л. бяло вино


Начин на приготвяне:
1
Есетра по московски
Рибното филе се поръсва със сол и се изпича на скара от двете страни.
2
Есетра по московски 2
Гъбите се нарязват на жулиени, лукът – наситно и се запържват в предварително загрятото олио.
3
Есетра по московски 3
Подправят се с черен пипер, сол, дафинов лист, лют червен пипер, наситнени магданоз и копър.
4
Есетра по московски 4
Добавят се заквасена и готварска сметана, разбърква се и къкри, докато се получи гъста смес.
5
Есетра по московски 5
Изпечените рибни филета се поставят в купичка и се покриват с нарязан на филийки сварен картоф.
6
Есетра по московски 6
Отгоре се сипва сосът с гъби и лук.
7
Есетра по московски 7
Поставят се тънки резени домат и филийки варено яйце.
8
Есетра по московски 8
Отгоре се разпределя сметановият сос, приготвен от смесването на заквасена сметана, готварска сметана и бяло вино.
9
Есетра по московски 9
Накрая се поръсва с настърган кашкавал и порцията се запича за около 10 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.
10
Есетра по московски 10
При сервиране ястието се поръсва с наситнен копър и се украсява с парченца чери домати.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: