Фламбирана ябълка с кафява захар и канела

Източник: Бон Апети
Дата: 15.07.2010
Фламбирана ябълка с кафява захар и канела
 
Необходими продукти:
4 ябълки
4 с. л. кафява захар
1 ч. л. канела
1 с. л. краве масло
50 мл ром
4 топки сладолед (сладкарска подсладена сметана)


Начин на приготвяне:
1
Ябълките се почистват и се режат на шайби. В тиган се изсипва захарта и когато се карамелизира, се добавят маслото, канелата и медът.

2
Нарязаните ябълки се карамелизират със сместа от двете страни, върху тях се изсипва ромът и се фламбира.
3
Когато алкохолът се изпари, плодовете се поднасят, гарнирани с топка сладолед или сметана.
 

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



145 ДУШИ ОНЛАЙН
Елена се регистрира в сайта.
krastana коментира рецептата Брауни с ягоди
Николай се регистрира в сайта.
Krasimira Ivanova се регистрира в сайта.
Rajna Peeva се регистрира в сайта.
Evtedi коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: