Фламбирана ябълка с кафява захар и канела

Дата: 15.07.2010
Източник: Бон Апети
Фламбирана ябълка с кафява захар и канела
 
Необходими продукти:
4 ябълки
4 с. л. кафява захар
1 ч. л. канела
1 с. л. краве масло
50 мл ром
4 топки сладолед (сладкарска подсладена сметана)
 

Начин на приготвяне:
1
Ябълките се почистват и се режат на шайби. В тиган се изсипва захарта и когато се карамелизира, се добавят маслото, канелата и медът.

2
Нарязаните ябълки се карамелизират със сместа от двете страни, върху тях се изсипва ромът и се фламбира.
3
Когато алкохолът се изпари, плодовете се поднасят, гарнирани с топка сладолед или сметана.
 

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


688 ДУШИ ОНЛАЙН
Йоли се регистрира в сайта.
Pepa Mincheva се регистрира в сайта.
denitsak коментира рецептата Ризото със спанак и гъби
Борислав коментира рецептата Парижки ньоки
Таня Георгиева се регистрира в сайта.
Петя Минкова Матанова се регистрира в сайта.
Аделаида коментира рецептата Торта „Опера“
Аделаида коментира рецептата Торта от блини
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта