Черен трюфел

Дата: 13.07.2010
Източник: Бон Апети
Черен трюфел
 
Необходими продукти:
1/2 пакет бисквити „Закуска“
сокът и кората на 1/2 портокал
30 г сладко от смокини
10 г мед
50 г краве масло
330 мл сладкарска сметана
300 г черен шоколад
2 с. л. сладко от кайсии
120 г краве масло
плодчета физалис* и плодови сокове за украса
 

Начин на приготвяне:
1
Бисквитите се смилат в кухненски робот. Маслото се разтопява и се смесва с бисквитите. Добавя се сладкото и всичко се разбърква.
2
Сместа се разстила в тава, покрита с фолио. Пече се 7 минути на температура 220 градуса. След като се охлади, се реже във форма по желание.
3
Сметаната за крема се изсипва в тенджера, прибавят се маслото, медът, портокаловият сок и настърганата кора. Всичко се загрява до завиране. Шоколадът се начупва и се залива с горещата смес. Разбърква се добре до хомогенна смес и се прецежда. С охладения, но ненапълно стегнал шоколадов крем се пълнят 2/3 от избраните формички (купички, тимбалчета), отгоре се маже със смокиновото сладко и се допълва с останалия крем.
4
В чиния за сервиране се реди парче от платката, върху нея – шоколадовият крем, който се изважда от формичката като крем карамел. Украсява се с различни шоколадови апликации, с подходящи на шоколадовия вкус плодови сосове и плодче физалис.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


651 ДУШИ ОНЛАЙН
Йоли се регистрира в сайта.
Pepa Mincheva се регистрира в сайта.
denitsak коментира рецептата Ризото със спанак и гъби
Борислав коментира рецептата Парижки ньоки
Таня Георгиева се регистрира в сайта.
Петя Минкова Матанова се регистрира в сайта.
Аделаида коментира рецептата Торта „Опера“
Аделаида коментира рецептата Торта от блини
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта