Хляб от лимец и хляб от пшенично пълнозърнесто брашно
Лора и Стоян
2. |
Изпрати
лично съобщение |
01.05.2024 Карамел, да, емулсията помага за хрупкавата коричка:) Ще очакваме отзиви и за други наши рецепти. Поздрави от нас:)
|
1. |
Изпрати
лично съобщение |
29.04.2024 Аз изпехох фокачата върху хартия за печене и разстелих тестото направо с помощта на емулсията, така че от нея имаше под и над тестото. Получи се много вкусна коричка от хрупкаво тесто отдолу, точно същата не ми се е получавала досега, вероятно е заради тази нова за мен емулсия от вода и зехтин, за чиято направа ползвах пасатора. Поръсих с всичко изброено без лука, без да прекалявам, точно сега има и свежа мащерка. Много вкусна фокача, особено докато беше топла и хрупкава.
|
На 7-8 април 2024 Международната кулинарна асоциация JRE-Jeunes Restaurateurs отбеляза своя златен юбилей с грандиозно...
Какво е сутринта без уханието на току-що опържени филийки, топли банички, мекици, понички… Факт е,...
Кремообразно авокадо, чесън, сок от лайм и пресен кориандър… Едва ли има някой, който да...
Страстните почитателите на азиатската кухня, сред които сме и ние, добре познават предимствата на естествено ферментиралия...
Едва ли американската химичка Мишел Франкъл е подозирала, каква „буря“ ще предизвика с работата си...