Хляб от лимец и хляб от пшенично пълнозърнесто брашно

С неустоима хрупкава коричка
Източник: Бон Апети
Дата: 12.12.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за хляба от лимец:
500 г брашно от лимец
250 мл хладка вода
1/2 кубче мая
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
1 с.л. зехтин

за хляба от пшенично пълнозърнесто брашно:
500 г пшенично пълнозърнесто брашно
250 мл хладка вода
1/2 кубче мая
1 ч.л сол
1 ч.л захар
1 с.л зехтин



Начин на приготвяне:
1
Хляб от лимец и хляб от пшенично пълнозърнесто брашно
Затоплената вода се смесва със захарта и маята.
2
Хляб от лимец и хляб от пшенично пълнозърнесто брашно 2
Брашното се слага в купа и се смесва със солта.
3
Хляб от лимец и хляб от пшенично пълнозърнесто брашно 3
Към него се наливат водата и маята и се добавя зехтин.
4
Хляб от лимец и хляб от пшенично пълнозърнесто брашно 4
Замесва се меко тесто.
5
Хляб от лимец и хляб от пшенично пълнозърнесто брашно 5
Прехвърля се в купа и се покрива с кърпа или прозрачно фолио. Оставя се да втаса.
6
Хляб от лимец и хляб от пшенично пълнозърнесто брашно 6
Тестото се изважда от купата и без да се меси му се придава подходяща форма. Прехвърля се в добре набрашнен панер за втасване.
7
Хляб от лимец и хляб от пшенично пълнозърнесто брашно 7
Покрива се с кърпа и се оставя повторно да втаса.
8
Хляб от лимец и хляб от пшенично пълнозърнесто брашно 8
Съдът за печене на хляб се загрява добре във фурната, изважда се и в него се слага тестото. По желание се правят прорези.
9
Хляб от лимец и хляб от пшенично пълнозърнесто брашно 9
Похлупва се и се пече на 250 градуса за 40-45 минути.
10
Хляб от лимец и хляб от пшенично пълнозърнесто брашно 10
Готовият хляб се изважда върху решетка.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: