Бананов хляб

Чудесна алтернатива на обичайните закуски
Източник: Бон Апети
Дата: 28.09.2020
Бананов хляб
 
Необходими продукти:
2 ч.ч. брашно
1 ч.л. сода за хляб
¼ ч.л. сол
½ ч.л. канела
½ ч.л. масло
¾ ч.ч. кафява захар
2 яйца
⅓ ч.ч. кисело мляко
2 ч.ч. смачкани банани (около 4 банана)
1 ч.л. ванилов екстракт
100 г натрошени орехи
80 г боровинки (по желание)

за декорацията:
100 г крема сирене Philadelphia Original
пресни плодове

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Бананов хляб
Предварително извадете продуктите на стайна температура.
Разбърквайте брашното, содата, солта и канелата в голяма купа. В друга купа разбийте маслото, предварително разтопено на водна баня със захарта. Бъркайте с миксер до получаване на хомогенна смес. Едно по едно добавяйте яйцата, като разбивате сместа след всяко. Добавете киселото мляко, намачканите банани и ванилията. Разбърквайте сместа добре и смесете сухите с течните съставки. Накрая добавете орехите и боровинките. Излейте сместа във форма терин, покрита с хартия за печене и заравнете внимателно. Печете около 60-65 минути в предварително загрята фурна на 180°C.Препоръчително е след 30 мин. печене да покрите формата с фолио, за да не загори хлябът. Проверете дали е готов с клечка за зъби.
2
Бананов хляб 2
Когато хлябът е готов, го оставете да изстине. Сервирайте с Philadelphia и пресни плодове
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


269 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: