Бананов хляб
Лора и Стоян
3. |
Изпрати
лично съобщение |
04.11.2020 Благодаря. Още в събота ще се изпробват:)
|
2. |
Изпрати
лично съобщение |
04.11.2020 Здравей, Даника! Ето точната рецепта на соленките с кренвирши:
360 г брашно, 1 с.л. бакпулвер, сол на вкус, 1 с.л. риган, 110 г студено масло, 300 г кисело мляко, 340 г кренвирши, 110 г сирене “Чедър”
В купа се смесват брашното, бакпулвера, солта и ригана. Маслото се нарязва на кубчета, слага се при брашното и се претърква с пръсти, докато се получат трохи. Кренвиршите се нарязват на малки кубчета, сиренето се настъргва и се сипват при маслените трохи. Добавя се киселото мляко и се замесва тесто, което не лепи по пръстите и не се разпада. Тестото се слага в тава, покрита с хартия за печене, и се оформя на правоъгълник с размери 2025 см и дебелина около 2 см. Този правоъгълник се нарязва на 20 еднакви квадрата с размер 5 см, като между отделните квадрати се оставят около 2.5 см разстояние. Бисквитити се пекат 20-25 минути (до златисто) в предварително загрята на 200 градуса фурна. Оставят се да се охладят върху решетка и се сервират топли.
|
1. |
Изпрати
лично съобщение |
03.11.2020 Здравейте, може ли точните съставки и грамажи на последното предложение?
|
Когато една от най-обаятелните жени в света споделя отношението си към спагетите, виното и фитнеса,...
Костната маса представлява жива тъкан, която има свойството да се разрушава. Един от начините да се...
Храните с високо съдържание на захар определено са нездравословни, но са твърде вкусни, за да...
Всички почитатели на италианската кухня, сред които сме и ние, рано или късно застават пред...
Едва ли има човек, който да не може да разпознае чистия и свеж вкус на...