5 лесни закуски с кренвирши

5 оригинални идеи
Източник: Бон Апети
Дата: 15.10.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
Кренвиршки
1 пакет бутер тесто
4 кренвирша “Аз ям!”
1 жълтък за намазване
червено песто за намазване и сервиране

Банички с кренвирши и кашкавал
12 кори за баница
200 г кренвирша “Аз ям!”
200 г кашкавал
масло за намазване
1 яйце
кимион за поръсване

Спираловиден хотдог
4 кренвирша “Аз ям!”
100 г брашно
1 с.л. горчица
1 ч.л. бакпулвер
сол на вкус
4 с.л. вода
олио за пържене

Пълнен хляб
1 кръгъл хляб с твърда кора
200 г моцарела
2 кренвирша “Аз ям!”
70 г масло
3 - 4 стръка зелен лук

Соленки с кренвирши
360 г брашно
1 с. л. бакпулвер
сол на вкус
1 с. л. риган
110 г студено масло
300 г кисело мляко
340 г кренвирши “Аз ям!”
110 г сирене “Чедър”


Начин на приготвяне:
1
5 лесни закуски с кренвирши
Кренвиршки -

Тестото се разстила и намазва с червено песто. Поставя се един кренвирш и се завива, така че тестото да го покрие напълно. По този начин се завиват и останалите. Излишното тесто се изрязва.
Завитите в тесто кренвирши се намазват с жълтък и нарязват на 7 еднакви по големина парчета. Подреждат се като цветя върху тавичка, покрита с хартия за печене и се пекат около 20 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна. Сервират се с червено песто.

2
5 лесни закуски с кренвирши 2
Банички с кренвирши и кашкавал -

Кренвиршите се нарязват на малки парченца, кашкавалът се настъргва на едро ренде.
Един лист за баница се намазва с разтопено тесто, отгоре се слага втори. Нарязват се на 3 еднакви по големина ленти по дължина.
В края на всяка лента се слагат парченца кренвирши и настърган кашкавал и се завиват на триъгълни банички.
Баничките се подреждат в тава, покрита с хартия за печене, намазват се с разбитото яйце и се поръсват с кимион.
Пекат се около 10 - 15 минути във фурна, предларително загрята на 180 градуса.

3
5 лесни закуски с кренвирши 3
Спираловиден хотдог -

Кренвиршите се разрязват на две еднакви половини, всяка се нанизва на дървени шишчета и с помощта на остър нож в нея се прави диагонален спираловиден прорез, като кренвиршът се търкаля, а ножът опира в шишчето.
Кренвиршът “се разтяга на спирала”.
В купа се смесват брашното, солта, бакпулвера, горчицата и водата и се замесва тесто. Тестото не трябва да е лепкаво, нито твърде сухо.
Тестото се разделя на 8 равни топки, които се оформят на фитили и се увиват около кренвиршите, така че да запълнят процепите в спиралата.
В подходящ съд се загрява олио и хотдозите се пържат до златисто. Сервират се топли.

4
5 лесни закуски с кренвирши 4
Пълнен хляб -

Хлябът се нарязва напречно и надлъжно на квадратчета, като долната кора трябва да остане цяла.
Моцарелата и кренвиршите се нарязват на много тънки парчета, които се натъпкват в разрезите на хляба.
Лукът се нарязва на ситно, маслото се разтопява и в него се изсипва настненият лук.
Напълненият хляб се слага върху фолио за печене, отгоре се разпределя лука и фолиото се завива на пакет.
Пакетът се слага в тава за печене и се пече 15 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. След това се развива и се допича за още около 10 минути, докато моцарелата се разтопи напълно.
Сервира се горещ.

5
5 лесни закуски с кренвирши 5
Соленки с кренвирши -

В купа се смесват брашното, бакпулвера, солта и ригана.
Маслото се нарязва на кубчета, слага се при брашното и се претърква с пръсти, докато се получат трохи.
Кренвиршите се нарязват на малки кубчета, сиренето се настъргва и се сипват при маслените трохи. Добавя се киселото мляко е се замесва тесто, което не лепи по пръстите и не се разпада.
Тестото се слага в тава, покрита с хартия за печене и се оформя на правоъгълник с размери 20 на 25 сантиметра и дебелина около 2 сантиметра. Този правоъгълник се нарязва на 20 еднакви квадрата с размер 5 см, като между отделните квадрати се оставят около 2.5 см разстояние.
Бисквитити се пекат 20 - 25 минути (до златисто) в предварително загрята на 200 градуса фурна. Оставят се да се охладят върху решетка и се сервират топли.

Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

04.11.2020
Благодаря. Още в събота ще се изпробват:)
2.
Изпрати
лично съобщение

04.11.2020
Здравей, Даника! Ето точната рецепта на соленките с кренвирши: 360 г брашно, 1 с.л. бакпулвер, сол на вкус, 1 с.л. риган, 110 г студено масло, 300 г кисело мляко, 340 г кренвирши, 110 г сирене “Чедър” В купа се смесват брашното, бакпулвера, солта и ригана. Маслото се нарязва на кубчета, слага се при брашното и се претърква с пръсти, докато се получат трохи. Кренвиршите се нарязват на малки кубчета, сиренето се настъргва и се сипват при маслените трохи. Добавя се киселото мляко и се замесва тесто, което не лепи по пръстите и не се разпада. Тестото се слага в тава, покрита с хартия за печене, и се оформя на правоъгълник с размери 2025 см и дебелина около 2 см. Този правоъгълник се нарязва на 20 еднакви квадрата с размер 5 см, като между отделните квадрати се оставят около 2.5 см разстояние. Бисквитити се пекат 20-25 минути (до златисто) в предварително загрята на 200 градуса фурна. Оставят се да се охладят върху решетка и се сервират топли.
1.
Изпрати
лично съобщение

03.11.2020
Здравейте, може ли точните съставки и грамажи на последното предложение?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


180 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: