Хляб с грис от твърда пшеница

Дата: 08.02.2019
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
450 г брашно
250 г грис от твърда пшеница
7 г суха мая
1 с. л. сол
30 мл зехтин
1 с. л. захар
 

Начин на приготвяне:
1
Хляб с грис от твърда пшеницаРазтворете маята в 350 мл топла вода, заедно със захарта.
2
Хляб с грис от твърда пшеница 2Смесете брашното със солта и гриса от твърда пшеница.
3
Хляб с грис от твърда пшеница 3Оформете кладенче. В него налейте шупналата мая и зехтина.
4
Хляб с грис от твърда пшеница 4Замесете меко и еластично тесто.
5
Хляб с грис от твърда пшеница 5Прехвърлете го в намазнена купа. Покрийте го и го оставете да втаса. Оформете тестото на хляб. Покрийте кръгъл панер с памучна кърпа, поръсете я с брашно и поставете вътре тестото. Покрийте го с кърпата и го оставете да втаса.
6
Хляб с грис от твърда пшеница 6Сложете във фурната камък за пица и я включете на 220 градуса с вентилатор. На дъното ѝ сложете голям камък. По повърхността на хляба направете прорези.
7
Хляб с грис от твърда пшеница 7Сложете го върху добре сгорещения камък за пица във фурната.
8
Хляб с грис от твърда пшеница 8Напръскайте с вода камъкът на дъното, за да се образува пара. Печете хляба около 25 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

10.02.2019
много е вкусно
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Антония коментира рецептата Булгур пилаф със спанак
Krasimir Petrov се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Надиплен хляб с бекон
dragonfairy се регистрира в сайта.
ani_borisowa коментира рецептата Огретен от картофи
Ivaylo Dimitrov се регистрира в сайта.
Max Semeen Profil се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Веганска майонеза
Бон Апети коментира рецептата Тарт "Татен"
Nikolay Dimovski се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта