Френска селска торта със сладко от къпини

Дата: 01.09.2015
Източник: Инна
ТИТЛА: Чирак
Френска селска торта със сладко от къпини
 
Необходими продукти:
за блатовете:
50 г краве масло
2/3 ч. ч. захар
1 яйце
200 мл прясно мляко
2 с. л. мед
1 пакетче бакпулвер
2 2/3 ч. ч. брашно
за крема:
1 кг заквасена сметана
1 1/2 ч. ч. пудра захар
1 малко бурканче сладко от къпини
250 г смлени орехи (за поръсване)
 

Начин на приготвяне:
1
Разбийте с миксер маслото, захарта и яйцето, и добавете прясното мляко и меда.
2
Изсипете сместа в съд с незалепващо покритие и я сложете на котлона, да заври.
3
Варете на тих огън около 10 минути, докато сместа леко се сгъсти и придобие златист, карамелен цвят, като е добре да бъркате непрекъснато, за да не загори.
4
Към леко изстиналата смес добавете брашното, смесено с бакпулвера.
5
Омесете тесто и го разделете на 5 топки. Може да се меси още топло. Разточете всяка топка на кръгла тънка кора и не се притеснявайте, ако тя не е със съвършена форма - може да я оформите веднага, след изпичането ѝ.
6
Застелете с хартия за печене голяма тава (най-добре тавата на фурната) и сложете отгоре първата кора.
Печете 5-6 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. След като извадите блата от фурната, докато още е топъл, го оформете като кръг, с помощта на нож или с ринг формата, в която ще правите тортата. Така блатовете стават еднакви, а готовата торта - добре оформена.
7
По същия начин разточете, изпечете и оформете всички блатове. Оставете ги да изстинат добре.
8
Пригответе крема за френската селска торта, като разбъркате с миксер заквасената сметана и захарта. Може да добавите и 2 ванилии към крема.
9
Сглобете тортата, като върху блата сложите от крема, след което поръсете с 2-3 ч. л. сладко от къпини и малко от смлените орехи.
10
Повторете процедурата, докато блатовете и кремът свършат. Отгоре поръсете тортата обилно със смлените орехи и оставете в хладилника за 3-4 часа (до 1 нощ), за да могат блатовете да се напоят добре.

11
Преди да сервирате, освободете внимателно тортата от ринга и отново поръсете с орехи.




Съвет:
Яйцата и млякото трябва да са със стайна температура, а маслото да е омекнало.
Подобни рецепти:
Коментари (27)
27.
Изпрати
лично съобщение

03.02.2019
Много вкусно
26.
Изпрати
лично съобщение

08.12.2018
Фантастични е.
25.
Изпрати
лично съобщение

16.10.2018
Получи се чудесно и зарадвах една бъдеща булка с нея :) Използвах сладко от боровинки при приготвянето.
24.
Изпрати
лично съобщение

05.07.2018
Страхотна торта!
23.
Изпрати
лично съобщение

04.08.2017
Аз използвах сладко от горски боровинки - прави тортата още по-интересна. Препоръчвам!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


154 ДУШИ ОНЛАЙН
Румяна се регистрира в сайта.
Тянка Делчева се регистрира в сайта.
Ваня Манова се регистрира в сайта.
Валентина Георгиева се регистрира в сайта.
Slaveto Popova се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Мъфини с боровинки
Вяра коментира рецептата Винен кебап с бял ориз
Elka Spiridonova коментира рецептата Запечен боб
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта