Френски кейк

Източник: Илка
ТИТЛА: Чирак
Дата: 27.06.2015
Френски кейк
Френски кейк
Френски кейк
Френски кейк
Френски кейк
 
Необходими продукти:
125 г краве масло
1 ч. ч. прясно мляко
2 ч. ч. захар
3 с. л. какао
4 яйца
1 ч. ч. смлени орехи
2 ч. ч. брашно
1 бакпулвер
1 ванилия


Начин на приготвяне:
1
Пакетчето масло, половината от захарта (1 ч. ч.), прясното мляко и какаото се слагат в подходящ съд и се оставят на котлона, докато продуктите се разтопят.
2
В отделен съд, с миксер се разбиват яйцата и останалата захар.
3
Брашното се пресява с бакпулвера и се добавя към яйчената смес, заедно с орехите и ванилията.
4
При непрекъснато бъркане, топлата смес се прибавя към разбитите яйца и се изсипва в намазана с олио и поръсена с брашно форма за кекс.
5
Кейкът се пече около 40 минути в загрята на 170 градуса фурна, като периодично се проверява с клечка за зъби, дали е готов.


Съвет:
Препоръчвам орехите да са по-едро смлени. След като изстине напълно кейкът може да се поръси с пудра захар или със 100 г черен шоколад, разтопен на водна баня.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

17.07.2015
Много вкусен кейк! Аз заместих какаото със черен воколад и се получи много добре! :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: