Френски лимонови сладки

Сладка и бърза рецепта
Източник: Зелен
ТИТЛА: Чирак
Дата: 01.01.2018
Френски лимонови сладки
 
Необходими продукти:
за сладките:
250 г брашно
120 г пудра захар
120 г краве масло
10 г сода за хляб
5 г сол
1 лимон
1 есенция ванилия
1 яйце

за глазурата:
120 г пудра захар
1 лимон



Начин на приготвяне:
1
Кората на лимона за сладките се настъргва и се смесва с брашното, солта и содата. Маслото (със стайна температура) и пудрата захар се разбиват в отделен съд, с миксер, до хомогенна смес. Добавят се ванилията, яйцето и сокът от лимона. Бърка се около 5 минути с миксер и се сипва брашното. Получава се пухкаво и леко лепкаво тесто.
2
От тестото, с малка лъжичка, се оформят малки топчета и се слагат върху хартия за печене. Пекат се 15 минути на средната скара в предварително загрята на 180 градуса фурна (без вентилатор).


3
Захарта за глазурата се сипва в плитка купа. Добавят се настърганата кора на лимона и сокът му. Трябва да се получи гъста и леко течна смес.
4
Всяка една от добре охладените сладки се потапя в сместа. След време, сместа се втвърдява и образува хубав глазиращ слой.

Съвет:
При равномерно разпределяне на сместа се получават 2 тави със сладки.

Идеи за професионалисти:
Слепете сладките две по две с крем, приготвен от 100 г пудра захар, 100 г крем сирене (или сирене „Маскарпоне“), 50 г течен шоколад, крем ликьор или ром.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


296 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: