Шоколадова торта

Дата: 02.01.2018
ТИТЛА: Чирак
Шоколадова торта
 
Необходими продукти:
1 ч. ч. кисело мляко
2 ч. л. сода за хляб
1 ч. ч. захар
1 ч. ч. олио (+ за намазване)
2 ч. ч. брашно (+ за поръсване)
6 с. л. какао
1 бурканче конфитюр
400 г течен шоколад
натрошени орехи (по желание)
 

Начин на приготвяне:
1
Содата се разтваря в киселото мляко.
2
Прибавя се захарта и се разбърква.
3
Налива се олиото и пак се разбърква, докато продуктите се смесят добре.
4
Добавя се брашното, пресято с какаото и се разбърква, до получаване на еднородна смес.
5
Половината от сместа се изсипва в намазнена и набрашнена тавичка. Отгоре се разпределя конфитюрът и върху него се изсипва останалата смес.
6
Първо се пече за около 10 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна (само на долен реотан), след което се пече до готовност (до суха клечка) с включен вентилатор, горен и долен реотан.
7
Оставя се да се охлади и се маже с течен шоколад. По желание се поръсва с натрошени орехи.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Meglena Lazarova коментира рецептата Шоколадов мус
ani_borisowa коментира рецептата Панирани миди с млечен сос
Ruslan Dimov коментира рецептата Баба Гануш с бял шоколад
Веселина Ковачева се регистрира в сайта.
Bettyna Venkova публикува рецептата Ябълкови кнедли
таня кралева се регистрира в сайта.
Тодор Папучаров се регистрира в сайта.
Гергана Николова-Каспарян се регистрира в сайта.
Mariya Georgieva Hristeva се регистрира в сайта.
Mihaela Zaneva публикува рецептата Мъфини с банан и касис
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта