Грис халва с орехи

Дата: 01.12.2017
Източник: Крина
ТИТЛА: Хоби готвач

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
350 г Пшеничен грис Krina
100 мл олио
90 г краве масло
за сиропа:
300 г захар
700 мл вода
1 с. л. настъргана лимонова кора
за гарниране:
100 г орехови ядки
канела на прах
Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
В тенджера налейте водата, добавете захарта и лимоновата кора и кипнете.
2
Варете 10–15 минути на средно силен огън.
3
В друга, по-голяма тенджера налейте олиото и изсипете Пшеничения грис Krina.
4
Гответе 3–4 минути, като бъркате непрекъснато, за да се запържи леко грисът.
5
Добавете нарязаното на кубчета масло и налейте горещия сироп. Разбъркайте и гответе 2–3 минути, докато сместа започне да стяга.
6
Изсипете в правоъгълна тавичка с размер приблизително 20х30 см и поръсете с едро нарязаните орехови ядки. Оставете да се охлади на стайна температура и да стегне за 2 часа.

7
Грис халва с орехи 7Нарежете на ромбове и поднесете халвата, поръсена с малко канела.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

05.02.2018
Любим вкус от детството!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Silviya Ivanova се регистрира в сайта.
Моника Димова се регистрира в сайта.
Бойка Ставрева се регистрира в сайта.
Виктория Генадиева-Димитрова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта