Фритата „Капрезе“

Дата: 28.07.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
8 яйца
250 г сирене „Моцарела“
50 мл зехтин
2 червени домата
2 скилидки чесън
2 стръка босилек
4 с. л. песто „Калабрезе“
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Фритата „Капрезе“Яйцата се разбиват много добре с 2 с. л. песто „Калабрезе“ и се овкусяват със сол и черен пипер.
2
Фритата „Капрезе“ 2Доматите се белят и се режат на шайби, моцарелата също се реже на шайби.
3
Фритата „Капрезе“ 3Зехтинът се загрява в тиган с термоустойчиви дръжки и в него за кратко се запържва накълцаният чесън.
4
Фритата „Капрезе“ 4Прибавят се яйцата и се готвят 2–3 минути.
5
Фритата „Капрезе“ 5Отгоре се подреждат шайбите домати и моцарела.
6
Фритата „Капрезе“ 6Фритатата се пече около 15 минути в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор.
7
Фритата „Капрезе“ 7Поднася се, гарнирана с останалото песто „Калабрезе“ и листенца босилек.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

19.03.2017
Стана си супер!
1.
Изпрати
лично съобщение

04.08.2016
Неочаквано вкусна се оказа фритатата! Разкош! Само пресен босилек ми липсваше, но направих компромис със сух ;-)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


121 ДУШИ ОНЛАЙН
Vania Ilinova се регистрира в сайта.
Michaela Zografova се регистрира в сайта.
Зоя Ангелова се регистрира в сайта.
Славчо Хаджийски се регистрира в сайта.
Ивелина Кадийска се регистрира в сайта.
Михаела Найденова се регистрира в сайта.
Иван се регистрира в сайта.
Мария Стоянова се регистрира в сайта.
Suzana Nikolova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта