Фритата „Капрезе“

Дата: 02.07.2020
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
8 яйца
250 г сирене „Моцарела“
50 мл зехтин
2 червени домата
2 скилидки чесън
2 стръка босилек
4 с. л. песто „Калабрезе“
сол и черен пипер на вкус
 
Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Фритата „Капрезе“Яйцата се разбиват много добре с 2 с. л. песто „Калабрезе“ и се овкусяват със сол и черен пипер.
2
Фритата „Капрезе“ 2Доматите се белят и се режат на шайби, моцарелата също се реже на шайби.
3
Фритата „Капрезе“ 3Зехтинът се загрява в тиган с термоустойчиви дръжки и в него за кратко се запържва накълцаният чесън.
4
Фритата „Капрезе“ 4Прибавят се яйцата и се готвят 2–3 минути.
5
Фритата „Капрезе“ 5Отгоре се подреждат шайбите домати и моцарела.
6
Фритата „Капрезе“ 6Фритатата се пече около 15 минути в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор.
7
Фритата „Капрезе“ 7Поднася се, гарнирана с останалото песто „Калабрезе“ и листенца босилек.
Подобни рецепти:
Коментари (11)
11.
Изпрати
лично съобщение

07.11.2020
Направих го по-различно. Сложих и шунка и люти чушки на парченца. Чесънът във фритатата не ми хареса, по-добре без него.
10.
Изпрати
лично съобщение

03.07.2020
Много лесна и вкусна рецепта. Нещо различно и леко за летните дни. Направих я с домашно песто.
9.
Изпрати
лично съобщение

02.07.2020
Много е вкусно
8.
Изпрати
лично съобщение

08.05.2018
Много вкусна фритата. Добавих пресен босилек и вътре в сместа за фритатата.
7.
Изпрати
лично съобщение

07.11.2017
Михаела, със сигурност ще е по-различно от домашно приготвеното. Може да погледнеш онлайн, при нашите приятели от електронен магазин ПАЗАРУВАЙ ЛЕСНО (Сос песто Калабрезе 190 г)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


DENAKOVA се регистрира в сайта.
Антония коментира рецептата Червен ориз със зеленчуци
chilian се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Задушени чеснови хлебчета
milenka коментира рецептата Казан диби
Kajeli коментира рецептата Бисквитена торта с нишесте
Kajeli се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеЛични данниБисквиткиРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта