Фритата „Капрезе“

Дата: 28.07.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
8 яйца
250 г сирене „Моцарела“
50 мл зехтин
2 червени домата
2 скилидки чесън
2 стръка босилек
4 с. л. песто „Калабрезе“
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Фритата „Капрезе“Яйцата се разбиват много добре с 2 с. л. песто „Калабрезе“ и се овкусяват със сол и черен пипер.
2
Фритата „Капрезе“ 2Доматите се белят и се режат на шайби, моцарелата също се реже на шайби.
3
Фритата „Капрезе“ 3Зехтинът се загрява в тиган с термоустойчиви дръжки и в него за кратко се запържва накълцаният чесън.
4
Фритата „Капрезе“ 4Прибавят се яйцата и се готвят 2–3 минути.
5
Фритата „Капрезе“ 5Отгоре се подреждат шайбите домати и моцарела.
6
Фритата „Капрезе“ 6Фритатата се пече около 15 минути в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор.
7
Фритата „Капрезе“ 7Поднася се, гарнирана с останалото песто „Калабрезе“ и листенца босилек.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

19.03.2017
Стана си супер!
1.
Изпрати
лично съобщение

04.08.2016
Неочаквано вкусна се оказа фритатата! Разкош! Само пресен босилек ми липсваше, но направих компромис със сух ;-)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


193 ДУШИ ОНЛАЙН
Мария Глухчева се регистрира в сайта.
Мария коментира рецептата Сладкиш „Негърче“
Мария се регистрира в сайта.
Десислава се регистрира в сайта.
Славина Видева се регистрира в сайта.
мариела коментира рецептата Йоркширски пудинг с билки
Милка Рукова се регистрира в сайта.
Ралица И. Косева се регистрира в сайта.
Maggie Madzharova се регистрира в сайта.
Snejana Madjarova се регистрира в сайта.
Andrew S. Andrew се регистрира в сайта.
foxy сготви Лазаня
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта