Гаспачо от Андалусия

Източник: Бон Апети
Дата: 11.09.2009
Гаспачо от Андалусия
 
Необходими продукти:
2 големи домата (белени)
2 филии хляб
2 с. л. оцет
1 зелена чушка
2 скилидки чесън
2 с. л. зехтин
сол на вкус
1/2 краставица
1/2 глава лук
1 червена чушка
1 домат
1 зелена чушка



Начин на приготвяне:
1
Хлябът се накисва в толкова вода, колкото да я поеме и след намачкване да стане като гъста каша. Добавят се оцетът, наситнените домати, чушки и чесън и всичко се пасира, докато се получи пюре. Овкусява се със сол и на тънка струйка се налива зехтинът, разбърква се и пюрето се оставя в хладилник.
2
Преди консумация се разрежда по желание с лед или ледена вода и се овкусява допълнително, ако е необходимо.
3
Сервира се в супник, като около него в малки купички се слагат нарязаните зеленчуци за гарниране.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


115 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: