Гаспачо от Андалусия

Източник: Бон Апети
Дата: 11.09.2009
Гаспачо от Андалусия
 
Необходими продукти:
2 големи домата (белени)
1 домат
1 червена чушка
1/2 глава лук
1/2 краставица
сол на вкус
2 с. л. зехтин
2 скилидки чесън
1 зелена чушка
2 с. л. оцет
2 филии хляб
1 зелена чушка


Начин на приготвяне:
1
Хлябът се накисва в толкова вода, колкото да я поеме и след намачкване да стане като гъста каша. Добавят се оцетът, наситнените домати, чушки и чесън и всичко се пасира, докато се получи пюре. Овкусява се със сол и на тънка струйка се налива зехтинът, разбърква се и пюрето се оставя в хладилник.
2
Преди консумация се разрежда по желание с лед или ледена вода и се овкусява допълнително, ако е необходимо.
3
Сервира се в супник, като около него в малки купички се слагат нарязаните зеленчуци за гарниране.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Anna Stamatova коментира новина Как се готви киноа?
Anna Stamatova се регистрира в сайта.
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
r_stamov се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Гъбена супа с картофи и праз
Бон Апети коментира рецептата Овчарски пай
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: