Бяла чорба със зеле и наденица

Дата: 24.07.2009
Източник: Бон Апети
Бяла чорба със зеле и наденица
 
Необходими продукти:
200 г зеле
2 с. л. брашно
4 с. л. олио
1 дафинов лист
1 клонка целина
1 глава лук
2 картофа
500 мл прясно мляко
300 г сурова наденица
1 ч. л. универсална зеленчукова подправка
 

Начин на приготвяне:
1
Бяла чорба със зеле и наденицаЗелето, целината и обелените картофи се нарязват и се слагат в тенджера. Посоляват се, заливат се с 1 литър студена вода и се варят под капак около 20 минути.
2
Бяла чорба със зеле и наденица 2Прибавя се нарязаната глава лук и се овкусява с универсалната зеленчукова подправка.
3
Бяла чорба със зеле и наденица 3Суровата наденица се набожда с вилица и се запържва в олиото до златисто. Нарязва се и се слага в тенджерата.
4
Бяла чорба със зеле и наденица 4Брашното се сипва в мазнината от наденицата и се запържва, като се бърка. Тиганът се оттегля от котлона, налива се прясното мляко и се връща на котлона.
5
Бяла чорба със зеле и наденица 5Наливат се 1-2 черпака от бульона, за да се изравни температурата, и застройката се сипва в тенджерата.
6
Бяла чорба със зеле и наденица 6Супата се подправя с дафиновия лист, разбърква се и къкри до готовност.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Мирела Цветкова коментира рецептата Домашна майонеза
Raim Arzu се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Печени картофи по провансалски
G. коментира рецептата Тиквички ала пармиджана
Мира Годинячка коментира рецептата Морковен чийзкейк
Мария Глухчева се регистрира в сайта.
Мария коментира рецептата Сладкиш „Негърче“
Мария се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта