Гевреци със сусам

Дата: 05.07.2013
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г брашно
1/2 ч. л. суха мая
1 ч. л. сол
180 мл топла вода
за намазване:
2 с. л. меласа
1 с. л. вода
сусам
 

Начин на приготвяне:
1
Гевреци със сусам
В купа се смесват брашното, солта и маята. Разбърква се.

 


2
Гевреци със сусам 2
Налива се водата и се замесва меко тесто.

 


3
Гевреци със сусам 3
Оставя се да втаса в купа, като се покрива с фолио.

 


4
Гевреци със сусам 4
После се нарязва на 12 парчета.

 


5
Гевреци със сусам 5
Оформят се като фитили и се сплитат по два.

 


6
Гевреци със сусам 6
Завиват се в кръг така, че да се оформят гевреци. Поставят се в тава с пергаментова хартия.

 


7
Гевреци със сусам 7
Водата и меласата се разбъркват и със сместа се намазват гевреците. Поръсват се със сусам. Оставят се да починат за 20 минути.

 


8
Гевреци със сусам 8
Пекат се за 20 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.


Подобни рецепти:
Коментари (15)
15.
Изпрати
лично съобщение

09.09.2018
Нямах меласа затова зачестиха с арганов сироп. Бързи за приготвяне.
14.
Изпрати
лично съобщение

04.03.2018
Нямах меласа и заместих с кленов сироп.
13.
Изпрати
лично съобщение

27.02.2016
Прекрасни станаха
12.
Изпрати
лично съобщение

17.01.2016
Получиха ми се само четири.
11.
Изпрати
лично съобщение

11.10.2015
Вкусни и лесни за приготвяне.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Алевтина Сысуева се регистрира в сайта.
slaitoni се регистрира в сайта.
Mariqn Xristov се регистрира в сайта.
Цветелина Сребрева се регистрира в сайта.
Noelle Lim се регистрира в сайта.
Elka Spiridonova коментира рецептата Паста с пушена сьомга
Венциела Миринска се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Спагети \"Болонезе\"
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта