Гевреци със сусам

Идеална закуска за празник и за делник
Източник: Бон Апети
Дата: 05.07.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г брашно
1/2 ч. л. суха мая
1 ч. л. сол
180 мл топла вода

за намазване:
2 с. л. меласа
1 с. л. вода
сусам


Начин на приготвяне:
1
Гевреци със сусам

В купа се смесват брашното, солта и маята. Разбърква се.

 


2
Гевреци със сусам 2

Налива се водата и се замесва меко тесто.

 


3
Гевреци със сусам 3

Оставя се да втаса в купа, като се покрива с фолио.

 


4
Гевреци със сусам 4

После се нарязва на 12 парчета.

 


5
Гевреци със сусам 5

Оформят се като фитили и се сплитат по два.

 


6
Гевреци със сусам 6

Завиват се в кръг така, че да се оформят гевреци. Поставят се в тава с пергаментова хартия.

 


7
Гевреци със сусам 7

Водата и меласата се разбъркват и със сместа се намазват гевреците. Поръсват се със сусам. Оставят се да починат за 20 минути.

 


8
Гевреци със сусам 8

Пекат се за 20 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.


Подобни рецепти:
Коментари (16)
16.
Изпрати
лично съобщение

07.12.2020
Чудна рецепта, бърза и лесна за приготвяне. Хареса ми, че продуктите са дадени само за 4-5 гевречета, защото на повечето места дават количества като за казарма :)
15.
Изпрати
лично съобщение

09.09.2018
Нямах меласа затова зачестиха с арганов сироп. Бързи за приготвяне.
14.
Изпрати
лично съобщение

04.03.2018
Нямах меласа и заместих с кленов сироп.
13.
Изпрати
лично съобщение

27.02.2016
Прекрасни станаха
12.
Изпрати
лично съобщение

17.01.2016
Получиха ми се само четири.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



183 ДУШИ ОНЛАЙН
Krasimira Ivanova се регистрира в сайта.
Rajna Peeva се регистрира в сайта.
Evtedi коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Neli Dimitrova се регистрира в сайта.
Maya Bistrina се регистрира в сайта.
Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
Стела Спасова се регистрира в сайта.
Кънчо Кънчев се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: