Овесени бисквити

Източник: Бон Апети
Дата: 10.05.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 1/2 ч. ч. овесени ядки
3/4 ч. ч. брашно
1 яйце
1/2 ч. ч. светла кафява захар
1/4 ч. ч. кристална захар
110 г краве масло
1/2 ч. ч. стафиди
1/2 ч. ч. орехи
1/2 ч. л. сода бикарбонат
1/2 ч. л. канела
1 ванилия
1 щипка сол


Начин на приготвяне:
1
Овесени бисквити

Маслото се разбива с миксер с двата вида захар, добавя се яйцето и пак се разбива.

 


2
Овесени бисквити 2

В маслената смес се сипват брашното, ванилията, содата, канелата и солта. Отново се разбива с миксер.

 


3
Овесени бисквити 3

Прибавят се овесените ядки, стафидите и начупените орехи. Разбърква се.

 


4
Овесени бисквити 4

С ръце се оформят топчета и се поставят в тава с пергаментова хартия, след това се притискат с лъжица, за да им се придаде форма на бисквитки. Пекат се за 13 минути в загрята на 170 градуса фурна, с вентилатор.


 




Съвет: От тези продукти излизат 24 бисквити, предвидени са по 2 за порция.


Подобни рецепти:
Коментари (24)
24.
Изпрати
лично съобщение

04.11.2019
Аз не сложих стафиди и кафява захар, защото нямах. Пекох ги около 18 минути, защото ми се сториха сурови, но станаха хрупкави. Станаха супер вкусни! Определени ще ги направя отново.
23.
Изпрати
лично съобщение

04.03.2018
Много са хубави, правя ги вече за 3 път :)
22.
Изпрати
лично съобщение

09.11.2016
Много сполучливи са! Направих ги по-големи, но бързо започнаха да изчезват :))))
21.
Изпрати
лично съобщение

04.09.2016
Супер
20.
Изпрати
лично съобщение

26.03.2016
Станаха страхотни :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



103 ДУШИ ОНЛАЙН
Krasimira Ivanova се регистрира в сайта.
Rajna Peeva се регистрира в сайта.
Evtedi коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Neli Dimitrova се регистрира в сайта.
Maya Bistrina се регистрира в сайта.
Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
Стела Спасова се регистрира в сайта.
Кънчо Кънчев се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: