Спаначени крекери с пастет и моркови

Интересно предястие със спаначено тесто, хрупкави моркови и пастет по ваш вкус
Източник: Бон Апети
Дата: 10.04.2013
Спаначени крекери с пастет и моркови
 
Необходими продукти:
1 ч. ч. бяло брашно за баница
1/2 ч. ч. семолина (грис от твърда пшеница)
1/2 ч. ч. ръжено брашно
120 г пресен спанак (почистен)
1 ч. л. бакпулвер
1 с. л. зехтин „Екстра върджин“
1 ч. ч. вода
1 щипка сол
ръжено брашно за разточване
300 г пастет
1 голям морков


Начин на приготвяне:
1
Спаначени крекери с пастет и моркови

В купа се смесват бялото брашно, семолината, ръженото брашно, бакпулвера, солта, зехтина и нарязания наситно спанак. Налива се водата и се замесва гладко тесто.

 


2
Спаначени крекери с пастет и моркови 2

Разточва се върху набрашнен плот на кора с дебелина около 0,5 см.

 


3
Спаначени крекери с пастет и моркови 3

От тестото се изрязват крекери помощта с квадратен ринг, после с вилица се надупчват, за да не се деформира тестото при печене.

 


4
Спаначени крекери с пастет и моркови 4

Крекрите се прехвърлят в тава с незалепващо покритие. Пекат се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за 25 минути.

 


5
Спаначени крекери с пастет и моркови 5

Морковите се обелват и се оформят на ленти с белачка.

 


6
Спаначени крекери с пастет и моркови 6

Когато са готови се намазват с малко пастет и се гарнират с ленти морков. По желание се декорират с копър.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

16.10.2013
Нещо явно не направих както трябва, защото станаха адски твърди. Може би ги препекох, или много брашно сложих при месенето.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



144 ДУШИ ОНЛАЙН
Krasimira Ivanova се регистрира в сайта.
Rajna Peeva се регистрира в сайта.
Evtedi коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Neli Dimitrova се регистрира в сайта.
Maya Bistrina се регистрира в сайта.
Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
Стела Спасова се регистрира в сайта.
Кънчо Кънчев се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: