Гюзлеме

Дата: 15.07.2019
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1/4 пакет кори за баница на сач
2 яйца
250 г краве сирене
1 връзка магданоз
100 г краве масло
краве масло за тигана
 

Начин на приготвяне:
1
Гюзлеме
Магданозът се нарязва наситно, яйцата се разбиват в купа с телена бъркалка, сиренето се натрошава, а маслото се разтопява.

 


2
Гюзлеме 2
Всяка кора се разрязва на три ленти по дължина. Всяка една лента се намазва с масло и после с част от разбитите яйца. Поръсва се със сирене и магданоз.

 


3
Гюзлеме 3
Завива се като плосък пакет и отгоре също се намазва с масло.

 


4
Гюзлеме 4
Гюзлемето се запича от всички страни, в леко намазнен тиган с незалепващо покритие, на умерен огън, до готовност - средно около 2 минути, до златисто.

Подобни рецепти:
Коментари (29)
29.
Изпрати
лично съобщение

31.03.2020
Прекрасен обяд! Да си призная малко ми беше трудно да ги завия и да ги обръщам на тигана без да ги почупя. Но се справих!
28.
Изпрати
лично съобщение

20.12.2019
Станаха страхотни,сложих им и кашкавал
27.
Изпрати
лично съобщение

12.12.2019
Върнаха ме в детството тези банички - като тези, които си купувах в междучасието в училище (но не толкова мазни). Направих и с праз лук, отделно с пресен лук и станаха приятно хрупкави!
26.
Изпрати
лично съобщение

29.08.2019
Разбъркайтеизвара с омекнало масло и козе сирене 1:1:1 и наистина ги опечете на САЧ ! атават уникално вкусни! преди печене намазвайте сача с разбит белтък и вода 1:1 вкуса е унукален! Извинявам се че не снимах.
25.
Изпрати
лично съобщение

10.04.2019
Моята е със спанак
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Георгиев се регистрира в сайта.
моника се регистрира в сайта.
jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта