Гратен от тиквички и перлен ориз

Източник: Крина
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 08.09.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 1/2 кг тиквички
около 300 мл прясно мляко
150 г Перлен ориз Krina
70 г сирене „Пармезан“
75 мл зехтин (+ 1 с. л.)
30 г краве масло
1 глава лук
3 скилидки чесън (+ за поднасяне)
5-6 стръка пресен копър (+ за поднасяне)
2 с. л. брашно
3 ч. л. сол
1 ч. л. черен пипер
кисело мляко (за поднасяне)

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Измийте тиквичките и ги настържете на едро ренде. Посолете ги с 2 ч. л. сол, разбъркайте ги и ги сложете в цедка за 20-30 минути.
2
С ръце изстискайте течността от тиквичките и я запазете. Към нея налейте толкова мляко, че общо да станат 500 мл.
3
В голям съд загрейте зехтина и запържете нарязания на кубчета лук за 5-6 минути, докато омекне. Добавете тиквичките и гответе 8-10 минути. Сложете чесъна, останалата сол и черния пипер. Гответе още 2 минути и свалете съда от котлона.
4
В касерола загрейте маслото и 1 с. л. зехтин. Запържете брашното за 2-3 минути и налейте млечната течност. Разбъркайте добре, за да не се получат бучки, варете 2-3 минути и свалете съда от котлона.
5
Намаслете подходящ за печене съд, изсипете тиквичките, добавете Перления ориз Krina, ситно нарязания копър и 1/3 от настъргания пармезан и разбъркайте добре. Налейте соса, разбъркайте и отгоре поръсете с останалия пармезан.
6
Печете 30 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна, докато оризът поеме течността и гратенът добие хубава златиста коричка.
7
Гратен от тиквички и перлен ориз 7
Охладете гратена за 10 минути и поднесете с кисело мляко, чесън и пресен копър.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: