Агнешко бутче по средиземноморски

Експлозия от вкусове и аромати
Източник: Бон Апети
Дата: 13.04.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 агнешки бут
1 връзка магданоз
1 стрък розмарин
1 лимон
5 филенца аншоа
3 филии бял хляб
1 ч. л. каперси
50 г маслини
2 скилидки чесън
50 г спанак (почистен)
50 мл зехтин „Екстра върджин“ (+ за поливане)
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Агнешко бутче по средиземноморски
Листенцата магданоз, хлябът и чесънът се смилат в блендер и се сипват в голяма купа.
2
Агнешко бутче по средиземноморски 2
Прибавят се нарязаните наситно спанак и розмарин, настърганата лимонова кора, зехтинът и наситнените каперси, аншоа и маслини. Овкусява се със сол и черен пипер.
3
Агнешко бутче по средиземноморски 3
По месото се правят дълбоки прорези, които се пълнят с ароматната смес. Овкусява се със сол и черен пипер и се полива с малко зехтин.

4
Агнешко бутче по средиземноморски 4
Пече се в загрята на 220 градуса фурна за около 30 минути, за да хване коричка, след което температурата се намалява до 160 градуса и месото се пече още 2 часа.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


155 ДУШИ ОНЛАЙН
Zlatka Vasileva се регистрира в сайта.
Vili Todorova се регистрира в сайта.
sunshine4eto коментира рецептата Мъфини с маслини и сирене
Еклер коментира рецептата Уелски кехлибарен пудинг
Mandarina Brauswetter коментира рецептата „Щи“ с кисело зеле
vem89 коментира рецептата Фъч
sisi_ml се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: