Гювечета с домашен суджук и зеленчуци

Ароматни и с прекрасен вкус
Източник: Паулина
ТИТЛА: Чирак
Дата: 18.02.2017
Гювечета с домашен суджук и зеленчуци
Гювечета с домашен суджук и зеленчуци
Гювечета с домашен суджук и зеленчуци
 
Необходими продукти:
2 бр. домашен суджук
1 глава кромид лук
1 зелена чушка
1 червена чушка
4 кисели краставички
4 големи гъби
1 голям морков
100 г шпеков салам
200 г сирене
3 средно големи домата
6 резенчета топено сирене
6 с. л. зехтин
6 яйца
6 щипки сол
6 щипки чубрица



Начин на приготвяне:
1
Нарязваме лука, морковите и шпековия салам на малки кубчета.
2
Чушките, гъбите, суджукът и киселите краставички се нарязват на колелца.
3
На дъното на всяко гювече слагаме по 4-5 парчета суджук, а върху него – ситно нарязан лук. Посоляваме всяко гювече с по 1 щипка сол и поливаме с по 1 с. л. зехтин.
4
След това редим във всяко гювече ред червена и зелена чушка, върху тях ред кисели краставички, отгоре – ред гъби, моркови и салам.
5
Поръсваме обилно с натрошено сирене и слагаме по 4 парчета суджук отстрани.


6
Нарязваме доматите на ситни кубчета и сипваме по 2 с. л. върху сиренето. Отгоре слагаме по 1 резенче топено сирене.
7
Похлупваме гювечетата и печем 60-70 минути на 200 градуса. След това чукваме по 1 яйце във всяко гювече и поръсваме с щипка чубрица. Печем под капах за още 5 минути.


Съвети:
Посочените продукти са за 6 средно големи гювечета.

Ако искате яйцата да останат рохки, не похлупвайте гювечетата – така по-лесно ще може да видите, когато белтъкът се стегне, за да ги извадите.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

01.06.2017
Много вкусни гювечета!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: