Хрупкави пилешки гърдички

Печени във фурна
Източник: Amada
ТИТЛА: Готвач
Дата: 19.02.2015
Хрупкави пилешки гърдички
 
Необходими продукти:
2 бр. пилешки гърди
1 малка глава лук
5 с. л. майонеза
2 с. л. дижонска горчица
корнфлейкс за овалване
сусам (или маково семе) за овалване



Начин на приготвяне:
1
Пилешките гърди се разполовяват и се нарязват на хапки или в желаната големина.
2
Майонезата и горчицата се смесват и се разбъркват, до хомогенизиране. Към тях се прибавя и ситно нарязаният (или настърган) лук.
3
Хапките се мариноват в майнезената смес и се оставят да престоят десетина минути.
4
Филенцата се овалват в корнфлейкс (сусам или маково семе) - по желание само в едното или и в трите.
5
Филенцата се пекат в предварително загрята фурна около 30 минути, до зачервяване.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

26.06.2015
Аз приготвям сухата панировка от картофено пюре на люспи,натрошен корнфлейкс,галета и грис /пшеничен или царевичен/.Добавям и подправки-розмарин,черен и червен пипер,стават чудесни.
5.
Изпрати
лично съобщение

26.06.2015
Вкусотия
4.
Изпрати
лично съобщение

23.05.2015
Станаха страхотни :)
3.
Изпрати
лично съобщение

30.04.2015
Приготвих ги с галета и сусам, но без горчицата, получиха се много вкусни :)
2.
Изпрати
лично съобщение

10.03.2015
Благодаря, Мирослава. Радвам се, че са Ви харесали :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


247 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: