Хрупкаво свинско на фурна

Изкусително и апетитно
Източник: Бон Апети
Дата: 30.08.2016

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г свинско контрафиле (цяло парче)
4 с. л. дижонска горчица
100 г пълнозърнести крекери
1 скилидка чесън
зехтин за поливане
сол и черен пипер на вкус

за доматите:
1,2 кг домати сорт „Рома“
1 ч. л. сух риган
1 скилидка чесън
зехтин за поливане
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Хрупкаво свинско на фурна
Доматите се потапят за кратко във вряща вода. Изваждат се и се пускат в купа с леденостудена вода, след което се обелват и се разполовяват. Подреждат се в тава, застлана с пергаментова хартия. Овкусяват се със сол, черен пипер и ригана, поливат се със зехтин, поръсват се с наситнената скилидка чесън и се пекат около 20 минути в загрята на 200 градуса фурна.
2
Хрупкаво свинско на фурна 2
Месото се почиства от ципите.
3
Хрупкаво свинско на фурна 3
Нарязва се на тънки филии и се овкусява със сол и черен пипер.
4
Хрупкаво свинско на фурна 4
Скилидката чесън се смачква на паста.
5
Хрупкаво свинско на фурна 5
След това се разбърква с горчицата.

6
Хрупкаво свинско на фурна 6
Месото се намазва добре с получената смес.
7
Хрупкаво свинско на фурна 7
Крекерите се натрошават и парчетата месо се овалват в тях.
8
Хрупкаво свинско на фурна 8
Подреждат се върху решетка, поставена в тава и се поливат със зехтин.
9
Хрупкаво свинско на фурна 9
Пекат се 5–10 минути в загрята на 200 градуса фурна.
10
Хрупкаво свинско на фурна 10
Месото се поднася с печените домати.
Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

29.07.2017
Лесно и вкусно!
4.
Изпрати
лично съобщение

04.01.2017
Получи се много добре за посрещане на гости :)
3.
Изпрати
лично съобщение

29.11.2016
вкусно :)
2.
Изпрати
лично съобщение

07.11.2015
:)
1.
Изпрати
лично съобщение

04.10.2015
Вкусна рецепта :) Месото остава сочно като се запечата по този начин.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: