Калии с течен шоколад

Изключително елегантни и не по-малко вкусни
Източник: Бон Апети
Дата: 21.10.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 яйца
140 г брашно
140 г пудра захар
1 ванилия
кората от 1 портокал

за гарниране:
150 г течен шоколад
30 г печени лешници без сол


Начин на приготвяне:
1
Калии с течен шоколад
Яйцата и захарта се разбиват с телена бъркалка.
2
Калии с течен шоколад 2
Добавят се ванилията, брашното и настърганата портокалова кора и отново се разбива.
3
Калии с течен шоколад 3
С чаена лъжица (или пош) се оформят кръгли бисквити (не повече от 10–12 бр. наведнъж).
4
Калии с течен шоколад 4
Нареждат се в тава с незалепващо покритие, на разстояние една от друга.
5
Калии с течен шоколад 5
Пекат се около 7 минути в загрята на 180 градуса фурна.
6
Калии с течен шоколад 6
Изваждат се внимателно.
7
Калии с течен шоколад 7
Слепват се с пръсти от едната страна, така че да станат като калии.
8
Калии с течен шоколад 8
Оставят се да се охладят, пълнят се с течен шоколад и се украсяват с по един лешник.




Съвет:
По желание може да оваляте крайчетата на калиите в какао.

Подобни рецепти:
Коментари (30)
30.
Изпрати
лично съобщение

28.04.2017
Много красиви и елегантни сладки, а същевременно страшно вкусни.
29.
Изпрати
лично съобщение

02.07.2015
Любимите на голямата ми дъщеря!
28.
Изпрати
лично съобщение

15.05.2015
Много лесни и вкусне сладки.
27.
Изпрати
лично съобщение

23.11.2014
Едно сладко изкушение ...
26.
Изпрати
лично съобщение

29.10.2014
да
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


172 ДУШИ ОНЛАЙН
Liya се регистрира в сайта.
sisi_ml коментира рецептата Бърз тутманик без втасване
Йорданова се регистрира в сайта.
Константина Христова се регистрира в сайта.
Denitsa Petrova се регистрира в сайта.
Vanya Stoyanova се регистрира в сайта.
inn4o се регистрира в сайта.
Sevim Osman се регистрира в сайта.
Zlatka Vasileva се регистрира в сайта.
Vili Todorova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: