Канелони с пиле и броколи

С богата плънка и апетитен сос, тези канелони са истинска наслада за небцето на чревоугодника
Източник: Бон Апети
Дата: 27.07.2011
Канелони с пиле и броколи
 
Необходими продукти:
1 пакет канелони
150 г кашкавал
магданоз за поръсване

за плънката:
400 г пилешко филе
400 г броколи
200 г топено пушено сирене
50 г сирене „Пармезан”
250 мл течна сметана
40 мл олио
сол и пипер меланж на вкус

за доматения сос:
400 г домати от консерва
2 моркова
1 глава лук
2 скилидки чесън
1 с. л. риган
1/2 с. л. захар
олио за пържене


Начин на приготвяне:
1
Канелони с пиле и броколи

Пилешкото филе се нарязва наситно и се запържва в сгорещеното олио докато побелее.


2
Канелони с пиле и броколи 2

Овкусява се със сол и пипер, налива се течната сметана и силата на огъня се намалява. 


3
Канелони с пиле и броколи 3

Прибавят се настърганите топено пушено сирене и пармезан и се разбърква, за да се разтопят.


4
Канелони с пиле и броколи 4

Броколите се нарязват наситно и се прибавят в тигана, разбърква се и след 4–5 минути плънката се дръпва от огъня.


5
Канелони с пиле и броколи 5

Канелоните се пълнят с получената смес (трябва да изстине малко) с пош или като се поставят в чаша с помощта лъжичка. Подреждат се в тава. 


6
Канелони с пиле и броколи 6

Сосът се приготвя, като лукът, чесънът и морковите се нарязват наситно и се запържват в сгорещено олио.


7
Канелони с пиле и броколи 7

Прибавят се наситнените домати, риганът и захарта. 


8
Канелони с пиле и броколи 8

Канелоните се заливат с доматения сос.


9
Канелони с пиле и броколи 9

Поръсват се с настъргания кашкавал и се пекат 20 минути на 200 градуса. При сервиране се поръсват със ситно нарязан магданоз.


 


Подобни рецепти:
Коментари (9)
9.
Изпрати
лично съобщение

04.08.2019
Приготвям ги вече няколко пъти. Според мен, доматения сос трябва да е поне 600 грама. А кашкавала го слагам 10 минути преди края на печенето.
8.
Изпрати
лично съобщение

27.09.2018
Отдавна си търся рецепта за канелони и вече я открих!
7.
Изпрати
лично съобщение

22.03.2018
Станаха страхотни :)
6.
Изпрати
лично съобщение

09.12.2016
Много вкусна манджичка се получи! Вече е в Любими.
5.
Изпрати
лично съобщение

21.11.2016
Уникално вкусни, влизат в категория Любими
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: