Капустница

Словашка супа с кисело зеле, свинско и наденица
Източник: Бон Апети
Дата: 19.01.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
700 г кисело зеле
400 г варено-пушени наденици
350 г свинска плешка
200 г заквасена сметана
15 г сушени гъби (микс)
4 скилидки чесън
2 малки шарени ябълки
1 глава лук
2 дафинови листа
2 карамфилчета
1 с. л. брашно
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. ким
1/8 ч. л. индийско орехче
сол на вкус



Начин на приготвяне:
1
Капустница
Зелето се реже натънко, слага се в тенджера и се залива с 1,8 л вода.
2
Капустница 2
Прибавят се двете ябълки, обелената глава лук, сушените гъби, нарязаното на кубчета свинско месо, стритият на паста чесън, счуканият ким, карамфилът, дафиновите листа и индийското орехче. Готви се 50 минути на слаб огън.
3
Капустница 3
Наденицата се нарязва и се запържва в сгорещен сух тиган, до златисто.
4
Капустница 4
Сметаната се смесва с брашното и червения пипер.
5
Капустница 5
Налива се малко от бульона на супата, разбърква се и с тази смес се застройва супата, като се сипва през цедка.
6
Капустница 6
Прибавят се наденичките и се оставя още 20 минути на слаб огън.
7
Капустница 7
Посолява се и се поднася гореща.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

19.02.2016
браво за рецептата
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


110 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: